sunnuntai 21. toukokuuta 2023

Otteluraportti: JaPS/M35 - Lahden Reipas 0-5

Lahden Reipas kaatoi aurinkoisessa Kisapuistossa Jalkarannan Palloseuran ikämiehet Suomen Cupin neljännellä kierroksella lukemin 5—0. Reippaan maaleista vastasivat kahdesti osuneet  Lauri Ala-Kauhaluoma ja kertaalleen osuneet Lirinis Haziri, Asaad Babiker ja Ville Jokela. Paikallispeli oli kerännyt paikalle yli tuhatpäisenyleisön.

Kotijoukkue Jalkarannan Palloseura pyrki menemään jo alkulämmittelyssä Reippaan ihon alle, sillä Kisapuiston äänentoisto soitti 1980-luvun hirveimpiä kesähittejä. Reipas kuitenkin aloitti ottelun hyvin ja näytti nuoruuden ja ikämiesten eron. JaPS panosti erikoistilanteisiin ja Kari Arkivuon vapaapotku oli kimmota muurista maaliin. Seuranneesta kulmapotkusta Drilon Shala puski niukasti ohi.

Reipas onnistui murtamaan puolustusmuurin lopullisesti jakson puolivälissä. Lirinis Haziri nosti pallon linjan taakse ja Asaad Babiker rynnisti palloon. Hän kerkesi tökkäämään ennen JaPS-vahti Toni Paajasta ja viirupaidat siirtyivät 1—0-johtoon. Samoissa lukemissa mentiin myös tauolle Reippaan hallinnasta huolimatta.

Toisella jaksolla JaPS:n Paajanen venyi Emil Yildirimin yrityksen tielle komealla jalkatorjunnalla. Babiker pääsi jatkamaan, mutta Olli Riikonen peitti laukauksen. Toisessa päässä myös JaPS kykeni luomaan huippupaikan. Drilon Shala rillasi ja pallo osui yläputkeen. Irtopallo putosi suoraan Samu Mandelinille, mutta kertaalleen Suomen Cupin maalikuninkuuden vottanut peluri laittoi pallon ohi tyhjän maalin.

Viimeisellä vartilla Reipas ratkaisi ottelun lopullisesti. Lirinis Haziri ampui kaukaa ja Paajanen ei saanut palloon kunnon kosketusta. Pallo painui verkkoon ja katkaisi JaPS:n selkärangan. Hetkeä myöhemmin Ville Jokela puski Hazirin keskityksen verkkoon. Lisäajalla Lauri Ala-Kauhaluoma niittasi kaksi osumaa, ensin Onuray Kösen ja Roope Niskasen esityöstä ja lopuksi Jokela nappisyötöstä. Näin ollen Reipas jatkaa Cupissa viidennelle kierrokselle.