keskiviikko 20. syyskuuta 2023

Otteluraportti: Kotkan Jäntevä/ Akatemia - Järvelän Jäppärä 4-1

Järvelän Jäppärä matkasi Karhulaan Kotkan Jäntevän kakkosjoukkueen vieraaksi. Jäntevä varmisti 4—1-voitollaan sarjapaikan. Kotkalaisten maaleista vastasivat kahdesti osunut Zakarya Al-Namri ja Leevi Arjola ja Tomas Salo. Jäppärän ainokaisen iski Eetu Lius.

Huonokuntoisella alustalla pelattu ottelu alkoi Jäntevän hienoisella hallinnalla, mutta Jäppärä ei ollut täysin altavastaaja. Hieman kymmenen minuutin jälkeen Jäntevä sai hyvästä paikkaa vapaapotkun. Shanenico Tuominen nosti vapaapotkun nopeasti Jäppärän linjan taa ja Zakarya Al-Namri otti pallon taidokkaasti haltuun ja sijoitti kotijoukkueen 1—0-johtoon.

Takaisku sekoitti Jäppärän peliä, mutta järveläläisten Jaakko Teittinen karkasi laidalta ja ampui pallon tolpan kautta ohi. Atte Järvelä piti vierailijoita muutamaan otteeseen pelissä mukana. Jakson puolivälissä Järvelä ei enää mahtanut maalille mitään, kun Leevi Arjola pääsi tuikkaamaan irtopallon tyhjään maaliin.

Jäntevä iski ensimmäisellä vielä kahdesti. Al-Namri pääsi iskemään irtopallosta Tuomisen esityöstä. Jakson lopussa Tomas Salo iski vielä vierailijoiden pallonmenetyksen jälkeen taukolukemiksi karmaisevat 4—0-lukemat.

Jäppärä tuli tauolta terävänä ja voitti kaksinkamppailuita ja onnistui luomaan maalipaikkoja. Myös valmennusjohto ehti toisen jakson aikana Sam’s Pubista kentän laidalle asti. Jesse Leppäsalo pääsi kertaalleen puskemaan Niilo Naharin nappikeskityksestä. Myös Sami Tamminen pääsi kertaalleen ampumaan, mutta Riku Korhonen Jäntevän maalilla oli hereillä.

Lopussa Jäppärä sai palkintonsa hyvästä toisesta jaksosta. Niko Mäkelä katkaisi pystypallon topparin tontilta ja toi pallon ylös. Hän pelasi pallon laitaan Veeti Heikkiselle. Heikkinen pelasi tarkasti lasketun kierteisen keskityksen keskelle ja Eetu Lius tökkäsi kavennusosuman.

Jäppärän hyvästä loppukiristä huolimatta pisteet jäivät kotijoukkueelle lukemin 4—1. Jäntevä varmisti voitollaan sarjapaikkansa Vitosessa myös ensi kaudeksi. Jäppärä puolestaan on tukevasti keskikastissa.