maanantai 31. tammikuuta 2011

Sankarista petturiksi

Berat Sadik. Berat Sadik kohosi Lahdessa kannattajien suosikiksi ja nyt hän lähti pelaamaan Lahden veriviholliseen HJK:hon. Klubiin siirtyminen jos joku on anteeksiantamatonta. Kysykää vaikka Ville Taulolta.

Lahtelainen Helsinki-viha on vanhempaa perua kuin yksikään jalkapalloseura tässä maassa. Helsingin porvarit saivat siirrettyä kertaalleen markkinat pois Lahdesta 1700-luvulla. 1878 Lahti sai markkinansa takaisin ja nämä markkinat keräsivät helsinkiläisiä tappelemaan Lahteen. Tänä päivänä juurikin urheiluseurat symboloivat kaupunkeja ja Klubi mielletään osaksi isoa ja pahaa Helsinkiä.

3.1. Tatu Airo arvosteli Vaihtopenkki-blogissaan FC Lahden kannattajia Mikko Hauhian, joka siis siirtyi takavuosina Lahdesta Klubiin, siirron aiheuttamasta vastustuksesta. Jalkapalloon kuuluu ympäri maailmaa konstruoidut vihollisuudet. Ne luovat peliin suolan. Moni lahtelainen haluaa todennäköisesti katsoa mieluummin FC Lahdessa sellaisia pelaajia, jotka ovat sitoutuneita pelaamaan Lahdessa ja jakamaan yhteisön arvot. Tietenkään kannattajat eivät edusta koko FC Lahden ympärilleen luomaa yhteisöä, mutta kannattajien mielipidettä ei tule unohtaa, koska he ovat osa maksavaa yleisöä.

Tatu Airon on ilmeisesti vaikea ymmärtää jalkapallon ympärillä pyöriviä tunteita. Mitä muuta kannattaja tarvitsee kuin kotiseuturakkautta ja uskollisuutta? Eikö siis kannattajilla ole yhteisön jäseninä oikeus vaatia tätä myös muilta? Jari Litmanen ja Rafael, jotka Airo nostaa esimerkeiksi Klubista Lahteen siirtyneiksi pelaajiksi, ovat osoittaneet olevansa lahtelaisia, eivätkä ole siirtyneet FC Lahdesta Klubiin. Huomaatko eron?

Berat Sadik, Tuomas Haapala, Ville Taulo ja Mikko Hauhia. Te olette näyttäneet kerran FC Lahdelle persettä, ettekä ole enää tervetulleita Lahteen.

2 kommenttia:

  1. Lähestulkoon täyttä paskaa. Suomalaiset futispiirit ovat niin pienet ja pelaajien vaihtoehdot sen verran vähissä että heillä ei ole varaa samanlaisiin tunnepäätöksiin kuin meillä faneilla. Kaikki listatut neljä ex-lahtelaista pelaajaa ovat tervetulleita takaisin niin kauan kuin ovat silloin valmiita antamaan kaikkensa ja vahvistavat joukkuetta. Klubin omat kasvatit hyväksyn paljon suuremmalla varauksella, runkkustatus on kuitenkin silloin juurtunut paljon syvemmälle.

    VastaaPoista
  2. Se on totta että piirit on pienet, mutta mitä muuta kannattajilla on, kuin oma seura. Kannattajien tunneilmasut on henkilokohtaisesti hyväksyttäviä. Itse edelleen haluan nähdä FC Lahden, joka pelaa siihen sitoutuneilla pelaajilla. Jokainen toki muodostaa oman kuvansa, mutta itse en edelleenkään sulata Hauhian siirtymistä Lahteen. Lahti tarjosi Hauhialle "banaaneja" ja Klubi tienistin, jolla voi aikuisten oikeesti elää. Loppupelissä kuitenkin itsellänikin on mielestäni oikeus vaatia lipunostajan tuotetta, johon itse olen tyytyväinen. Aina ei vaan saa mitä haluaa.

    VastaaPoista