sunnuntai 14. kesäkuuta 2020

Otteluraportti: Kolmen Hirven derby Lahden Reipas - PK-35 2-1

Kisapuiston tuplan jälkimmäisessä osassa nähtiin kentällä paljon historiaa, nuoria lupauksia ja viihdyttävä jalkapallo-ottelu. Viipurissa perustetut Lahden Reipas ja PK-35 kohtasivat Kakkosen A-lohkon avauskierroksella helteisessä Kisapuistossa. Reipas vei Kolmen Hirven derbyn nimiinsä lukemin 2-1. Viirupaitojen maaleista vastasivat Roni Rinne ja FC Lahti -laina Eemeli Virta. Punamustan ainokaisen iski lahtelaistaustainen Niko Tirkkonen.

Ottelun alku oli tasaista ja vauhdikasta. Vierailija PK-35 hallitsi näennäisesti, mutta varsinaisia maalipaikkoja ei Kisapuistossa nähty. Molempien erikoistilanteet olivat vaarallisia, mutta molemmissa päissä puolustukset kestivät. Puolen tunnin pelin kohdalla vierailijoiden erikoistilannepelaaminen koitui kotijoukkueen kohtaloksi. Kulmapotkun jälkitilanteessa Reipas rikkoi rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Niko Tirkkonen upotti pallon varmasti oikeaan alakulmaan ohi toiseen suuntaan aavistaneen Joonas Merosen.

Maalin jälkeen PK-35 oli vaarallinen. Pirteästi esiintynyt Ville Salmikivi ja Niko Tirkkonen pääsivät kertaalleen kokeilemaan lähietäisyydeltä Joonas Merosen päivän kuntoa. Meronen kuitenkin hoiti molemmat tilanteet puolustuksen avustuksella. Tauolle lähdettiin vierailijoiden 1-0-johdossa.

Toisella jaksolla Reipas otti ohjat käsiinsä ja PK-35 joutui vetäytymään. Reippaan maali roikkui pitkään ilmassa. Mikko Tuomi alusti ja Roni Rinne pääsi kokeilemaan, mutta Toni Korkiakoski torjui vaivoin.

Hetkeä myöhemmin Rinne onnistui. Erik Heinonen antoi loistavan pystysyötön, jolla Rinne karkasi yksin läpi. Vaikka Rinnettä horjutettiin, onnistui hän sijoittamaan pallon maaliin ja nostamaan Reippaan tasoihin. Hetkeä myöhemmin Rinne oli jälleen onnistua, mutta pallo meni niukasti ohi maalin.

Reipas pääsi pelaamaan viimeisen vajaan kymmenminuuttisen ylivoimalla, kun kokenut Otto-Pekka Jurvainen nappasi toisen keltaisen korttinsa. Tässä vaiheessa yleisössä nähtiin jo varmana se, että Reipas kampeaa itsensä voittoon, sillä vierailija oli silminnähden väsynyt.

Ja kuten kauniissa italialaisessa oopperassa, myös jalkapallossa loppunäytös huipentaa kaiken. Lisäajalla Roope Suonio juoksi kentän toiselle puolen antamaan sivurajaa. Reipas nosti boksiin liki koko miehistönsä, kuin aina ennenkin. Liki koko Kisapuisto odotti pitkää ja tarkkaa rajaheittoa, paitsi FC Lahti -laina Arttu Auranen, joka teki pienen liikkeen laidalla pelatakseen itsensä vapaaksi. Suonion lyhyt heitto vapautti Aurasen, joka keskitti pallon maalille.

Pallo leijaili ilmassa ja aika tuntui pysähtyvän. Boksissa Eemeli Virta liikkui nuoren kesäisen Alppi-rinteen viiniköynnöksen lailla kohti kunniaa. Pallo leijaili kolmen vapaana olleen viirupaidan keskelle ja Virta sai kunnian iskeä viimeisen tikarin kärsivän Caesarin toogaan. Komea pusku ja Reipas otti omansa. Jalkapallo palasi Kisapuistoon.

Reippaan pelin ongelmat näkyivät ensimmäisellä jaksolla. Viimeisen kolmanneksen ajoitukset ja syötöt olivat heikkoja. Reipas ei onnistunut ottamaan keskikentän pallonhallintaa haltuunsa ennen PK-35:n väsymistä. Kotijoukkue oli myös ajoittain suurissa vaikeuksissa nopeiden hyökkääjien kanssa. Toisaalta viirupaidat näyttivät jälleen, mitä asenne merkkaa. Reipas taisteli loppuun asti ja tälläkin kertaa se palkittiin.

FC Lahti -lainoista Teemu Jäntti pelasi 90 minuuttia topparina. Eemeli Virta pelasi liki kymppipaikalla ja pääsi ottelun edetessä paremmin ja paremmin sisään peliin. Etenkin yhteispeli Erik Heinosen kanssa oli paikoin timanttista. Arttu Auranen kellotti myös keskikentällä täyden ottelun syöttäen voittomaalin.