perjantai 17. heinäkuuta 2020

Otteluraportti: FC Kuusysi - FC Futura 1-3

FC Kuusysi ja porvoolainen FC Futura kohtasivat aurinkoisessa Kisapuistossa Kolmosen ottelussa. Futura vei ottelun lopulta nimiinsä lukemin 3-1. Porvoolaisten maaleista vastasivat Anton Britschgi, Markus Tukiainen ja Emil Lehtinen. Kyykän ainokaisen iski Adebayo Deji.

Kyykän edellisen kotiottelun tapaan oli kotijoukkueen puolustus jälleen unessa ottelun alussa. Futura ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään lahtelaisten lahjoja, vaikka Markus Tukiainen pääsi kokeilemaan vapaasta paikasta ampuen tulisen maanuoliaisen niukasti ohi. Kuusysi ei puolestaan saanut hyökkäyspeliään toimimaan.

Ottelu tasoittui ja peliä käytiin enemmän keskikentällä. Ensimmäisen jakson viimeiset viisi minuuttia tarjosivat tapahtumia molemmissa päissä. Ensin Futuran Markus Tukiainen puski kulmatilanteesta pallon kohti maalia, mutta Kyykän laitapuolustaja Arame Mudahemuka sai päänsä väliin maaliviivalla. Hetkeä myöhemmin Kyykkä iski nopealla vastaiskulla, jonka päätteeksi Lirinis Haziri keskitti pallon suoraan Adebayo Dejin juoksulinjalle. Deji pääsi ampumaan kotijoukkueen johtoon.

Tilanteet eivät kuitenkaan loppuneet maaliin. Seuraavasta hyökkäyksestä Futuran Henri Pulkkinen pääsi ampumaan kolmesta metristä, mutta Kyykkä-vahti Kari Puustinen torjui. Tauolle siirryttiin kotijoukkueen johdossa.

Toinen jakso oli Futuran heiniä. Porvoolaiset kuitenkin tuhlailivat paikkoja toisensa perään. Oma osansa oli myös Kari Puustisen hienoilla torjunnoilla ja maalipuilla. Kokeilemaan pääsivät Tukiaisen lisäksi muun muassa Dan Majander, Axel Holmberg ja Anton Britschgi.

Lopulta vieraat onnistuivat 20 minuuttia ennen loppua. Kuusysin katko epäonnistui ja pallo kimposi taakse päin. Anton Britschgi karkasi pallon kanssa yksin läpi. Avustava erotuomari nosti lippunsa, mutta päätuomari antoi pelin jatkua ja Britschgi tasoitti ottelun. Lyhyen erotuomarien neuvonpidon jälkeen maali hyväksyttiin.

Maalin jälkeen Futura pelasi vahvan kymmenminuuttisen ja ratkaisi ottelun. Emil Lehtinen alusti ja Markus Tukiainen osui lopulta maalin edestä. Kolmas osuma oli jo kosmetiikkaa, sillä Kyykkä oli jo lyöty köysiin. Kolmannen osuman alusti Hussein Abbas ja viimeisteli Emil Lehtinen Kyykkä-vahti Kari Puustisen pienoisella avustuksella.

Futura olisi kyennyt viimeisen vartin aikana iskemään taululle todella rumat lukemat, mutta Kari Puustinen piti kotijoukkuetta pystyssä. Aivan ottelun lopussa Kyykkä sai pallon vielä kertaalleen Futuran maaliviivalle, mutta lopulta pisteet matkasivat Porvooseen lukemin 3-1. Kuusysin johtomaali muutti ottelua selkeämmin selviytymistaisteluksi, joka ei tällä kertaa kantanut loppuun saakka.

Kisapuisto kylpi auringossa koko ottelun ajan.