keskiviikko 4. elokuuta 2021

Otteluraportti: FC Kuusysi/2 - Kotkan Kiri 4-1

Lahden Radiomäki on tarjonnut vuosisatojen ajan taisteluita. Mäellä on käyty niin punaisten kuin valkoisten välien selvittelyjä ja osittain myös Neuvostoliiton ja Suomen. Tänä iltana Tahko Pihkalan ideoima, kenttä, jossa Paavo Nurmi juoksi kymppitonnin reiluun puoleen tuntiin ja Urho Kekkonen kiisi satasen 11 sekuntiin sai toimia näyttämönä FC Kuusysin kakkosjoukkueen ja Kotkan Kirin väliselle taistolle.

Vahvasti punaisena seurana tunnettu Kiri marssitti kentälle Kuopiossa syntyneen entisen maajoukkuetähden Tuomo Turusen. Toisaalta kotijoukkueella oli kentällä sekä nuoruuden intoa että kokemusta. Legendaarinen maalivahti Petri Haapsaari nähtiin piikissä, ja hän voittikin muutaman maukkaan pääpallon ja kokeili kertaalleen saksipotkua.

Itse ottelussa Kyykkä purjehti helppoon voittoon. Vajaan kymmenen peliminuutin jälkeen Matvej Sukhotin karkasi läpiajoon kauniin syöttökombinaation jälkeen. Pienikokoinen keskikenttäväkkärä ei erehtynyt, vaan vei kotijoukkueen johtoon.

Kyykkä tuplasi johdon kymmenen minuuttia myöhemmin. Kirin Timi Jaarinen ampui niukasti ohi ja Kyykkä pelasi nopean maalipotkun. Tilaa aukesi oikealta laidalta ja Sukhotin keskitti maalille matalan pallon. Markus Sääski oli ensimmäisenä pallossa ja sai tökättyä pallon maaliin.

Kiri kuitenkin kavensi heti perään. Tuomo Turunen hankki kokemuksellaan rangaistuspotkun ja ampumaan asteli Heikki Naskali. Naskali sijoitti pallon varmasti verkkoon kaventaen ottelun lukemiksi 2-1.

Ensimmäisen jakson loppu oli täysin kotijoukkueen. Salaheddine Serroukh otti pallon mukaansa kuin Karim Benzema juuri päättyneissä kisoissa ja ampui. Aku-Paavo Montonen Kirin maalilla kesti vielä hetken. Puolen tunnin jälkeen Kyykkä sai vapaapotkun ja Khalil Berbache ampui pallon suoraan ohi muurin takakulmaan. Kyykkä rankaisi vielä kertaalleen ennen taukoa. Sukhotin katkaisi syötön ja pääsi upottamaan helponnäköisesti taukolukemiksi 4-1.

Toisella jaksolla molemmat joukkueet pyrkivät hakemaan hienoja maaleja. Lähimpänä oli kotijoukkueen Salaheddine Serroukh, jonka saksipotku lähti tulisesti, mutta pysähtyi Aku-Paavo Montoseen. Myös Petri Haapsaari kokeili saksipotkua, mutta Kirin puolustus katkaisi, ennen maalivahtikonkarin osumista palloon.

Viimeinen kymmenminuuttinen ottelussa oli erikoinen. Kirin Heikki Naskali sai suunsoitosta toisen varoituksen, vaikka hän oli tilanteessa hiljaa. Naskali käveli itse pois kentältä ja ottelun erotuomari havainnoi vasta siinä vaiheessa, että varoitus oli toinen ja kaivoi punaisen lapun. Kiri joutui siis hakemaan kavennusta ja tasoitusta vajaamiehisenä.

Kiri kuitenkin pääsi kertaalleen lähelle. Eetu Parpalan tulinen vapaapotku tuotti vaikeuksia Kyykkä-vahti Roman Loodusille, mutta vahti sai kuitenkin käsiään väliin. Toisessa päässä puolestaan Jamal Kishavand ampui erikoistilanteen jälkeisestä ruuhkasta. Pallo lipui aina maaliviivalle, jossa Kirin Joonas Heinonen otti palon rauhassa haltuun ja siivosi tilanteen. Kun lisämaaleja ei nähty, jäivät pisteet Radiomastojen juurelle lukemin 4-1.