perjantai 6. elokuuta 2021

Otteluraportti: Nopsa - Myrskylän Myrsky 3-0

Nastolan Nopsa ja Myrskylän Myrsky kohtasivat toisensa Nelosen kamppailussa Nastolan Rakokiven Urheilukeskuksessa. Nopsa oli lopulta vahvempi lukemin 3-0. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Anssi Juurinen ja kymppipaita Janne Niukkanen, joka iski kahdesti.

Ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt vahvana kotijoukkueena tunnettu MyMy oli ottelun alusta asti altavastaaja. Kotijoukkue nappasi pallonhallinnan ja loi paikkoja. Ensimmäisen Nopsa-hyökkäyksen alustivat Ville Vartiainen ja Veikka Manninen, mutta Tuomo Koskisen jatko päätyi MyMy-vahti Jere Rantasalon torjuttavaksi.

MyMyn jakson paras paikka tuli jakson puolivälissä, kun Joel Kuivaniemi riisti pallon ja ampui tulisesti. Nopsan maalilla torjunut Joonas Heinonen venyi kuitenkin erinomaiseen jalkatorjuntaan. Nopsa kuitenkin sisuuntui vierailijoiden paikasta ja puolusti entistä tiiviimmin.

Jakson loppupuoliskolla Nopsa loi kolme maukasta maalipaikkaa. Janne Niukkanen oli lähellä osua maanuoliaisellaan, mutta hyvä veto meni niukasti ohi. Hieman ennen taukoa Jonne Korpelainen pelasi Niukkaselle paikan läpiajoon ja Niukkanen käytti sen. Tarkka sijoitus ohi Jere Rantasalon vei kotijoukkueen 1-0-johtoon. Nopsa sai vielä ensimmäisen jakson lisäajalla yhden maalipaikan, kun Niukkanen väänsi väkisin laukauksen. Rantasalo torjui ja näin ollen tauolle lähdettiin kotijoukkueen 1-0-yllätysjohdossa.

Toisella jaksolla MyMy sai ajoittain prässinsä toimimaan ja luotua uhkaa nastolalaisten maalille. Nopsan kokenut Markus Hietala oli joutunut jättämään kentän tauolla ja se näkyi ajoittain pienenä hermoiluna. Hieman ennen tunnin täyttymistä MyMyn Teemu Ronkainen pääsi ampumaan vaarallisesti pallon riiston jälkeen. Nopsan Joonas Heinonen koppasi pallon ja kotijoukkue selvisi säikähdyksellä.

Nopsa iski heti perään. Kaunis syöttökuvio rangaistusalueen rajalla loi tilaa ja epäjärjestystä vierailijoiden puolustukseen. Anssi Juurinen jäi vapaaksi oikealle laidalle ja hän sai pallon. Juurinen sai sijoittaa vapaasti ohi Rantasalon ja viedä Nopsan 2-0-johtoon.

Ottelussa nähtiin myös yksi varsin epämiellyttävä tilanne. Myrskyläläisten Markku Vilonen kolhi jalkansa pahasti nastolalaishyökkääjän kanssa varsin vaarattomannäköisessä yhteentörmäyksessä. Vilonen vietiin lopulta kentän laidalta ambulanssilla, mutta toivottavasti tilanteessa selvittiin lyhyellä sairaslomalla.

Nopsa kykeni leikittelemään 2-0-johdossa ja kotijoukkue hakikin kaunista maalia. Jere Rantasalo otti puolen kymmentä tärkeää torjuntaa, jonka lisäksi Nopsa hassasi muutaman maukkaan maalipaikan. Ottelun loppulukemat iski kuitenkin kapteeni Janne Niukkanen, joka pääsi sijoittamaan vapaasti pallon maaliin Anssi Korhosen ja Anssi Juurisen esityöstä. Näin ollen viihdyttävän ottelun lopputulokseksi kirjattiin 3-0-lukemat.