perjantai 1. lokakuuta 2021

Otteluraportti: FC Kuusysi - Ponnistajat 5-2

FC Kuusysi kaatoi syksyisessä Kisapuistossa liki satavuotiaan Malmin Ponnistajat lukemin 5-2. Kotijoukkueen Lirinis Haziri iski hattutempun ja Ahmed Aethe ja Jarkko Vuontelo yhdet mieheen. Vierailijoiden osumista vastasivat Nooa Pujals ja Arttu Peltola.

FC Kuusysi sai otteluun vahvan alun ja loi muutaman puolittaisen maalipaikan. Tomi Metzner pommitti 30 metristä hirmuvedon. Ponnistajien maalilla torjunut Kim Kanerva pomputti hieman, mutta sai lopulta vangittua pallon. Vartin kohdalla myös vierailija pääsi peliin paremmin mukaan.

Noin jakson puolivälissä Ponnistajat käyttivät paikkansa. Vierailijoiden prässi toimi ja Kyykkä menetti pallon omalla kulmalipullaan. Ponnistajat pelasi nopeasti pallon keskelle ja Matias Tikka ampui. Pallo kimpoili kulmaksi, jonka Kykkä luuli jo purkaneensa. Eetu Hyttinen kuitenkin palautti pallon takaisin boksiin, jossa Nooa Pujals jatkoi pallon maaliin ohi Santeri Pakkasen.

Kyykkä kuitenkin kuittasi viisi minuuttia myöhemmin. Ahmed Aethe vapautti Nicola Kuokkasen läpiajoon. Kuokkanen näki vielä vieressä juosseen Lirinis Hazirin ja syötti tälle. Haziri sai putata pallon tyhjään maaliin. Aethe rakensi hetkeä myöhemmin kaksi maukasta paikkaa, mutta Kim Kanerva venyi ja ottelu pysyi tasatilanteessa aina jakson viimeiselle vitoselle.

Kuokkanen ja Haziri pelasivat pienessä tilassa kauniin seinäpelin rangaistusalueen sisällä ja Haziri vapautui. Kanerva venyi ensimmäiseen palloon. Haziri kuitenkin oli ensimmäisenä jatkopallossa ja siirsi kotijoukkueen 2-1-taukojohtoon.

Jos Kuusysin alku ensimmäisellä jaksolla oli hyvä, voi toisen jakson alkua sanoa loistavaksi. Kolmannella minuutilla Kuokkanen vapautti Hazirin läpiajoon ja Haziri sijoitti illan kolmannen maalinsa. Samalla minuutilla Kyykkä iski toistamiseen. Emil Sutela vapautti Hazirin puolittaiseen läpiajoon. Haziri ampui pienestä kulmasta, mutta Kanerva kykeni torjumaan. Pallo jäi kuitenkin pyörimään maalin edustalle ja Ahmed Aethe iski Kyykän jo 4-1-johtoon.

Ottelu tasoittui salama-alun jälkeen, mutta vierailija ei juuri huippupaikoille päässyt. Kyykän seuraava maalipaikka tuli jälleen Hazirille, joka riisti pallon ja karkasi läpiajoon. Tällä kertaa Kanerva veti pidemmän korren ja torjui palon kulmaksi. Kyykkä kuitenkin rankaisi kulmapotkusta. Haziri antoi kulman itse takatolpalle, josta pallo jatkettiin keskelle. Maalinedustalla oli kolme valkopaitaa täysin vapaana ja Ahmed Aethe sai ampua. Kanerva venyi jälleen haamutorjuntaan, mutta pallo jäi elämään ja Jarkko Vuontelo iski irtopallon sisään.

Noin 20 minuuttia ennen loppua Ponnistajat sai kavennusosuman. Nooa Pujals vapautti Arttu Peltolan, joka oli liikkunut oikea-aikaisesti linjan taa. Peltola sijoitti pallon alakulmaan ja tilanne oli 5-2.

Lopussa kummallakin joukkueella oli paikkansa. Kyykän Samu Ikonen ehti harhauttamaan jo Ponnistajien maalivahdin, mutta sijoitti pallon ohi tyhjästä maalista. Toisessa päässä puolestaan Santeri Pakkanen nollasi Matias Tikan ja Vili Hiltusen. Näin ollen pisteet jäivät Lahteen lukemin 5-2.