lauantai 9. lokakuuta 2021

Otteluraportti: FC Kuusysi - NJS/2 3-2

FC Kuusysi kohtasi Kolmosen viimeisellä kierroksella sarjapaikastaan taistelleen Nurmijärven Jalkapalloseuran syksyisessä Kisapuistossa. Kyykkä vei ottelun dramaattisten vaiheiden jälkeen nimiinsä lukemin 3-2. Kotijoukkueen komeista maaleista vastasivat Olli Riikonen, Samu Ikonen ja Joel Kiema. Vierailijoiden osumat merkittiin Tomi Grönthalille ja Janar Georgille.

Viihdyttävä ottelu alkoi kotijoukkueen hallinnalla ja molemmissa päissä nähtiin vauhdikkaita hyökkäyksiä. Paremmat paikat loi kuitenkin vierailija. Reilun kymmenen minuutin jälkeen Lassi Vainikainen ja Elias Mäenpää pelasivat hyvin yhteen. Vainikaisen laukaus meni lopulta niukasti ohi maalin.

Noin vartin kohdalla Vainikainen oli jälleen siellä, missä tapahtui. Hän ehti irtopalloon rangaistusalueella ensimmäisenä ja lopulta kotijoukkueen puolustus joutui rikkomaan. Pallo vietiin pilkulle ja Tomi Gröntahl laittoi pallon varmasti vasempaan alakulmaan.

Jakson puolivälissä Kyykällä oli vahva jakso ja Veikko Pelkonen pääsi komean syöttökuvion jälkeen ampumaan. Laukaus kuitenkin nousi reilusti yli. Toisessa päässä puolestaan Lassi Vainikainen ampui riistonsa jälkeen tolppaa nuollen ohi.

Muutama minuutti ennen jakson loppua Kisapuiston pohdiskeleva yleisö repesi riemuun. Koko ensimmäisen jakson vaarallisesti esiintynyt Ahmed Aethe haastoi ja keskitti. Boksissa entinen liigatähti Olli Riikonen näki tilaisuutensa tulleen ja heitti tyylipuhtaat sakset. Pallo painui verkkoon ja Riikonen tuuletti upeaa osumaansa ilman paitaa viileässä syyssäässä.

Kyykkä sai maalistaan virtaa ja loi ensimmäisen jakson loppuun vielä kaksi vaarallista paikkaa. Ensin Riikonen ampui, mutta NJS-vahti Rasmus Karvinen venyi pallon alakulmasta yli päätyrajan. Seuranneesta kulmapotkusta pallo kävi hässäkän päätteeksi maaliviivalla, mutta NJS-kapteeni Juho Mäkitaro oli oikeassa paikassa ja siivosi pallon väljemmille vesille. Näin ollen tauolle lähdettiin 1-1-tasatilanteessa.

Toisen jakson alku oli dramaattinen. Vierailijoiden Anton Salmi karkasi läpiajoon ja Ahmed Aethe joutui kaatamaan hänet juuri ennen rangaistusaluetta. Ottelun erotuomarilla ei ollut muuta vaihtoehtoa, kuin näyttää suoraan punaista korttia ja ajaa Aethe ulos kentältä. Seurannut vapaapotku painui reilusti yli maalin ja Kyykkä selvisi hetkeksi.

Alivoimalla Kuusysi sai rakennettua ensin yhden paikan, mutta pian omissa helähti. Huikean ottelun pelannut Lassi Vainikainen pelasi Janar Georgin läpi, eikä nuori virolainen erehtynyt. Hän sijoitti pallon tarkasti ohi Roman Loodusin ja NJS siirtyi jälleen johtoon.

Ottelu jatkui pitkään vierailijoiden kontrolloidessa pelitapahtumia ja ottelu näytti päättyvän vierailijoiden voittoon ja sarjapaikan varmistamiseen. Kun Kyykkä vielä hukkasi paikkansa kymmenen minuuttia ennen loppua ja joutui loukkaantumisen johdosta kahden miehen vajaalle, näytti ottelu olevan lopullisesti ohi. Pisteet jäivät kuitenkin Lahteen.

Neljä minuuttia ennen loppua Joel Kiema taisteli pääpallosta riittävästi klaukkalalaisten boksissa ja purkupallo tuli suoraan Samu Ikoselle. Ikonen täräytti volleysta vastapalloon ja pallo painui suoraan NJS:n maalin yläkulmaan. Lisäajalla NJS sai kulman ja Kyykkä purki sen nopeasti ylös. Samuli Lepola sai jatkettua pallon Kiemalle ja kaksikko sai ylivoimahyökkäyksen. Lopulta muutamalla poikittaissyötöllä Kiema sai putata pallon tyhjiin ja Kyykälle kauden viimeisen voiton.