tiistai 16. marraskuuta 2021

Otteluraportti: Suomi U21 - Viro U21 1-0

Kuva: Miska Savolainen

 



Jalkapallo on kaunis ulkolaji, myös marraskuussa ja Kotkassa. Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue kohtasi EM-karsinnassa Viron vastaavan maajoukkueen varsin koleassa säässä Arto Tolsa Areenalla. Kotijoukkue nappasi Eetu Mömmön osumalla 1-0-voiton ja kolme pistettä noin 900 katsojan riemuksi.


Suomi otti pelin hallinnan itselleen ensimmäisestä vihellyksestä ja ensimmäisellä minuutilla Oliver Antman pujahti laidaltaan vetopaikkaan. Virolaiskassari Kristen Lapa kuitenkin tulisen kudin etukulmasta. Antman olikin jakson näkyvimpiä pelaajia ja hän sai haastoillaan aikaan kiirettä virolaispuolustuksessa.


Ensimmäisen puolituntisen ajan Suomi haki avausosumaa tuloksetta. Parhaimmat paikat tulivat Naatan Skytälle ja Anssi Suhoselle. Skyttä ampui kertaalleen vapaapotkun yläputkeen. Vierailijoiden paras paikka tuli Suomen pallonmenetyksen seurauksena Otto-Robert Lippille, jonka veto karkasi kuitenkin lähemmäs päätymetsikkö kuin Suomen maalia.


Hieman puolen tunnin pelin jälkeen Suomi onnistui kulmapotkusta. Naatan Skyttä antoi kulman ja pallo kaarsi aivan maalin edustalle. Virolaispuolustaja sai päätään hieman väliin, mutta pallo kimposi takatolpalle, jossa Eetu Mömmö oli täysin vapaana. Tamperelaislähtöisellä pelurilla oli helppo työ puskea pallo verkkoon ja siirtää suomalaiset johtoon.


Aivan jakson lopussa Viro rakensi vielä yhden paikan. Lopulta Rocco Robert Shein ampui suoraan ilmasta vain senttejä ohi Suomen maalin. Näin ollen tauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0-johdossa. Suomen näkyvin pelaaja oli Oliver Antman, mutta myös Pyry Hannola esitti hyviä otteita molempiin suuntiin. Matti Peltola oli puolestaan vaikeuksissa ja hän antoi useamman harhasyötön helpoissa paikoissa. Virolta Sheinin lisäksi kentällä näkyi kapteeni Alex Matthias Tamm, joka kävi liki jokaisen tilanteen jälkeen kuumana ja sai suunsoittovaroituksen jo jakson puolivälissä ja oli lähellä lentää jo ensimmäisen jakson lopussa ulos kopautettuaan myöhässä Taneli Hämäläistä.


Myös toisen jakson alku oli Suomen ja hieman ennen tuntia Tamm sai lopulta toisen varoituksensa. Tammin kyynerpää osui kaksinkamppailussa Hämäläisen kasvoihin kortin arvoisesti ja Viro joutui pelaamaan yhden miehen vajaalla ottelun loppuun. Viro kuitenkin kesti Suomen ensimmäisen rynnistyksen.


Viimeisellä vartilla Viro pyrki hyökkäämään riskillä ja se avasi Suomella paikkoja vastahyökkäyksiin. Virolaiset kuitenkin rikkoivat aina katkaistakseen hyökkäyksiä ja se antoi Suomelle useita erikoistilanteita. Oliver Antmanin vapaapotku kaartui hiuksen hienosti ohi vierailijoiden maalin.


Aivan lopussa Suomi kadotti hallinnan ja Viro sai mahdollisuutensa. Myös kotiyleisö turhautui ja päävalmentaja Juha Malinen sai kuulla voimakasta kritiikkiä lehtereiltä. Kristo Hussar jäi avopaikkaan Rocco Robert Sheinin ja Kristoffer Grauberg Lepikin esityöstä, mutta hän otti yhden kosketuksen liikaa ja veto suuntautui ohi maalin. Lopulta Suomi selvisi paineesta ja pisteet jäivät Kotkaan Eetu Mömmön ensimmäisen jakson osumalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti