sunnuntai 27. helmikuuta 2022

Otteluraportti: Järvelän Jäppärä - Kumu JT 1-10

Kumu JT nappasi jatkopaikan Suomen Cupissa Mukkulan kiristyvässä pakkasessa Järvelän Jäppärän kustannuksella lukemin 10-1. Jäppärän ainokaisen iski Joonas Virolainen. Vierailijoiden Lauri Kukkola ja Pyry Jääsmaa viimeistelivät molemmat hattutempun. Lisäksi Iiro Arima ja Matias Lindberg kirjauttivat itsensä maalintekijätilastoon.

Kumu aloitti ottelun vahvasti ja Jäppärä joutui puolustuskannalle. Jäppärä ei kyennyt ottelun aikana hyödyntämään vahvuuksiaan. Kotijoukkue ei saanut keskikenttää haltuun ja Sami Tamminen jäi kärjessä usein liian yksin. Kumu sai ensimmäisen huippupaikkansa jo seitsemän peliminuutin jälkeen, mutta Ali Khan Akbari ampui lähietäisyydeltä ohi.

Jäppärän puolustus kesti noin 30 minuuttia. Pyry Jääsmaa ajoitti liikkeensä hyvin Jäppärän toppareiden väliin ja pääsi nokikkain Niklas Lindblomin kanssa. Jääsmaa sijoitti pallon ohi Lindblomin ja siirsi vierailijat johtoon.

Avausmaalin jälkeen ottelu repesi nopeasti. Markus Karlsson antoi kulman ja Lauri Kukkola survoi pallon sisään. Reilua minuuttia myöhemmin Akbari keskitti ja Niilo Nahari puski pallon omaan maaliin. Oma maali katkaisi lopullisesti Jäppärän selkärangan ja Kukkola iski vielä kertaalleen ensimmäisen jakson aikana. Näin ollen tauolle lähdettiin vierailijoiden 4-0-johdossa.

Jäppärä muutti taktiikkaansa toiselle jaksolle ja se toikin jakson alussa vetopaikan. Joonas Virolainen ampui tulisesti, mutta Sampo Saastamoinen Kumun maalilla oli kylmenevästä illasta huolimatta vetreänä ja torjui laukauksen.

Noin kymmenen minuutin pelin jälkeen toisella puolen Vesijärveä alkoi legendaariset Salpausselän kisojen iltamäen ilotulitukset ja Kumu aloitti Mukkulassa omansa. Akbari riisti pallon ja syötti keskelle Kukkolalle, joka painoi illan kolmannen osumansa. Hetkeä myöhemmin Jääsmaa riisti pallon ja iski taululle jo 6-0-lukemat.

Ilotulitus jatkui Iiro Arima painoi pystyjuoksunsa jälkeen maalin. Hetkeä myöhemmin Jesse Tyynelä alusti ja Matias Lindberg osui. Vartti ennen loppua myös Jääsmaa sai hattunsa täyteen. Hän väläytti nopeuttaan ja Jäppärän Niko Mäkelä joutui repimään Jääsmaan kumoon rangaistusalueella. Jääsmaa upotti itse pilkkunsa varmasti sisään.

Jäppärä onnistui vielä kaventamaan lisäajalla. Vili Liekkolan kierteinen vapaapotku meni maalia kohti ja Saastamoinen torjui pallon eteensä. Tuulennopea Joonas Virolainen oli kärppänä paikalla ja laittoi karat sisään ammattimiehen varmuudella. Kumu kuitenkin kuittasi maalin ja lopetti Jäppärän kirin heti seuraavasta hyökkäyksestä. Iiro Arima onnistui punnertamaan vielä kaatuessaan laukauksen, joka upposi verkkoon. Näin ollen Kumu JT lunasti jatkopaikan Suomen Cupissa toiselle kierrokselle lukemin 10-1.