sunnuntai 27. helmikuuta 2022

Otteluraportti: Nastolan Naseva - JaPS/M35 1-11

Kuva: Miska Savolainen

Jalkarannan Palloseuran ikämiehet menivät vakuuttavasti jatkoon Suomen Cupin toiselle kierrokselle Kutosessa pelaavan Nastolan Nasevan kustannuksella sunnuntaina Mukkulassa pelatussa ottelussa. Kamppailu jatkopaikasta päättyi JaPS:n 11-1-voittoon. Kotijoukkue Nasevan ainokaisen iski Jesse Simpanen. JaPS:n Juha Iikkanen ja Tero Kinnunen iskivät molemmat hatulliset maaleja. Samu Mandelin, Tomi Skinnari, Jukka Hirvonen ja Olli Riikonen kirjauttivat itsensä myös maalintekijätilastoon.

JaPS ratkaisi ottelun heti alussa, vaikka sen suurimmat tähtipelaajat puuttuivat sunnuntaina kokoonpanosta. Kolmannella peliminuutilla Samu Mandelin keskitti ja Tero Kinnunen nosti ensimmäisellä kosketuksellaan pallon ilmaan ja ampui toisella painavan volleyn ohi nastolalaiskassari Jami Jämsäläisen. Mandelin ja Kinnunen pelasivat hetkeä myöhemmin hyvin yhteen ja tällä kertaa Mandelin sai toimia viimeistelijänä.

JaPS iski maaleja tasaisen tappavalla vauhdilla, vaikka tolpat ja Jämsäläisen torjunnat yrittivät pitää Nasevaa pelissä mukana. Vartin kohdalla Nasevan Joonas Ihalainen ampui kaukaa, mutta Jarno Suhonen JaPS:n maalilla oli hereillä. Toisessa päässä pallo pomppi hieman onnekkaasti vapaana olleelle Kinnuselle, joka iski alkuillan toisen osumansa rangaistusalueen rajalta.

Jakson puolivälissä JaPS siirtyi jo 4-0-johtoon. Kinnunen alusti ja Juha Iikkanen iski pallon pömpeliin. Minuuttia myöhemmin Iikkanen puski Tero Vuoren keskityksen maaliin. Kinnunen alusti vielä Olli Riikoselle paikan, jota kokenut maalinsylkijä ei hukannut. Jakson viimeisen vartin JaPS vyörytti ja Naseva yritti iskeä vastaan, mutta lisäosumia ei nähty ja tauolle lähdettiin jalkarantalaisten 6-0-johdossa.

Toisen jakson alussa Nasevalla oli lyhyt painostusjakso, mutta JaPS katkaisi sen ja iski seuraavan osuman. Jussi Hauhia keskitti takatolpalle ja Samu Mandelin jatkoi pallon keskelle. Juho Iikkanen sai siirtää rauhassa pallon kotijoukkueen maaliin ja juhlia hatullisen täyttymistä.

Naseva jaksoi kuitenkin yrittää koko ottelun ajan ja Santeri Sormusen vapaapotku tuotti pieniä vaikeuksia Jarno Suhoselle. Suhonen sai venytettyä sormiaan pallon tielle ja seurauksena oli kulmapotku. Kulma jäi hetkeksi pyörimään JaPS:n maalille, mutta lopulta tilanne kuihtui ja JaPS selvisi säikähdyksellä.

Toista jaksoa oli pelattu vajaat kymmenen minuuttia, kun JaPS osui jälleen. Pallo tippui hieman onnekkaasti Tero Kinnuselle. Kinnunen ampui ja juhli Iikkasen tapaan hattutemppua. Molemmat hattutempun iskeneet pelaajat vaihdettiin maalin jälkeen kentältä, mutta JaPS:n kokoonpanossa riitti leveyttä korvata molemmat maaliruiskut.

Naseva sai kuparisensa rikki reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen. Nasevan kulmapotku oli jälleen vaarallinen ja pallo palautettiin takaisin boksiin nopeasti. Jesse Simpanen oli oikeassa paikassa ja puski kavennusosuman maalinedustalta. Naseva sai maalin jälkeen vielä toisen paikan, mutta nastolalaislaukaus jäi piippuun ja JaPS selvitti tilanteen.

JaPS iski viimeisen toisen jakson jälkimmäisellä puolikkaalla vielä kolmesti. Jukka Hirvonen pelasi ensin Samu Mandelinin läpi ja Mandelin upotti illan toisen osumansa. Vartti ennen loppua Santeri Sormunen torjui Tomi Skinnarin ensimmäisen yrityksen, mutta Skinnari seurasi oman laukauksensa loppuun ja laittoi karat sisään rikkoen kymmenen maalin rajan. Kuusi minuuttia ennen loppua entinen Veikkausliiga-tähti Jukka Hirvonen ampui vastapalloon ja pallo meni pienen kimmokkeen kautta maaliin. Näin ollen JaPS:n voitoksi kirjattiin 11-1.

JaPS saa vastaansa toisella kierroksella lauantaina Jäppärän 10-1 kaataneen Kumu JT:n. Jäppärän ja Kumun välisen ottelun otteluraportin voit lukea tästä.