sunnuntai 27. maaliskuuta 2022

Otteluraportti: JaPS/M35 - Kumu JT 9-2

Tässä vaiheessa vielä molemmilla oli mahdollisuus jatkopaikkaan.

Mukkulassa nähtiin sunnuntaina maali-iloittelua, kun Jalkarannan Palloseuran ikämiehet kohtasivat Suomen Cupissa Kumu/JT:n. JaPS vei ottelun nimiinsä lopulta lukemin 9-2. Drilon Shala iski hatullisen, Konsta Hietaselle merkittiin kaksi osumaa. Yhteen osumaan lahtelaisista jäivät Olli Riikonen, Tero Kinnunen, Esa Riikonen ja Harri Kauppinen. Vierailijoilta osuivat Pyry Jääsmaa ja Isak Inkilä.

JaPS otti ohjat käsiinsä heti ottelun alkaessa ja leikitteli pallon kanssa. Kumu puolusti tiiviisti ensimmäisen vartin ja JaPS:n paikat tulivat Drilon Shalan kautta. Kumun maalilla Sampo Saastamoinen joutui torjumaan pariin otteeseen. Vierailijoiden hyökkäyspeli pysähtyi viimeistään keskirajalle.

Vajaan 20 minuutin pelin jälkeen kotijoukkue onnistui rikkomaan kuparisen. Shala keskitti ja Olli Riikonen tuli paikalle syöksypuskulla. Saastamoinen sai hieman käsiään väliin komeaan puskuun, mutta pallo painui verkkoon ja JaPS siirtyi johtoon. Puolen tunnin kohdalla Saastamoinen tuli maaliltaan vastaan, mutta hän törmäsi omaan puolustajaansa. Irtopallo jäi Shalalle, joka nosti pelivälineen boksin rajalta yläkulmaan.

Kumu sai jakson ainoan paikkansa heti maalin jälkeen. Pyry Jääsmaa ja Henri Niemi pelasivat hyvin yhteen ja Niemi pääsi ampumaan. Tulinen veto meni vain niukasti yli kotijoukkueen maalin ja lukemat säilyivät vielä tiukkoina.

JaPS lisäsi johtoaan pari minuuttia myöhemmin. Markus Karlsson kaatoi Konsta Hietasen rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Tero Kinnunen upotti pallon varmasti ja lisäsi kotijoukkueen johtoa. JaPS oli hakenut jo ensiminuuteilla saksipotkuosumaa, mutta viimeisen kymmenminuuttisen aikana se oli jo lähellä toteutua. Asialla oli Drilon Shala, mutta Sampo Saastamoinen oli hereillä ja koppasi pallon syliinsä.

JaPS iski ensimmäisellä jaksolla vielä kahdesti. Ensin takavuosien juniorilupaus Jukka Hirvonen pelasi Shalan läpiajoon ja Shala nosti pallon Saastamoisen yli maaliin. Lisäajalla Roope Suonion keskitys löysi takatolpalta Konsta Hietasen. Hietanen otti pallon ensin muutama metri maalista haltuun ja harhautti vielä Saastamoisen rauhassa ennen viimeistelyään. Näin ollen tauolle siirryttiin kotijoukkueen 5-0-johdossa.

Toisella jaksolla JaPS pyöräytti vaihtorulettinsa käyntiin ja leikitteli pallolla. Lahtelaisten kikkapussista löytyi maailman huipputähtien lanseeraamia kikkoja, joita etenkin Konsta Hietanen ja Olli Riikonen esittelivät. Jopa Ronaldinho olisi ollut kateellinen Hietasen no-look-syötöille. JaPS osui myös kertaalleen toisen jakson alussa maalipuihin, kun Hietasen putoava lehti kolahti yläputkeen.

Kumu kavensi kesken JaPS:n leikittelyn. Pyry Jääsmaa karkasi nopeudellaan entiseltä maajoukkuepuolustajalta Mika Motturilta ja iski lukemiksi 5-1. Hetkeä myöhemmin Motturi kuitenkin kuittasi ja syötti Shalan maalintekoon. Reilun tunnin pelin jälkeen JaPS:lla oli myös hieman onnea mukana. Toni Liimataisen syöttö putosi kimmokkeen kautta Konsta Hietaselle, joka iski iltapäivän toisen osumansa.

Viimeisen kymmenminuuttisen aikana Saastamoinen piti ajoittain vierailijaa pystyssä. Hän otti yhdessä puolustuksen kanssa komean triplatorjunnan Harri Kauppisen kolmeen yritykseen viidestä metristä. Torjunnat loivat vierailijoille uutta virtaa ja Kumu saikin luotua lopulta hyökkäyksen. Ali Khan haastoi ja Liimatainen joutui kaatamaan hänet rangaistusalueella. Tuomitun rangaistuspotkun upotti varmasti Isak Inkilä.

JaPS iski vielä loppuun kahdesti. Ensin viiksensä juhlakuntoon trimmannut Jukka-Pekka Talsi keskitti ja Saastamoinen nyrkkeili pallon suoraan Esa Riikosella. Riikosella oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin. Lisäajalla JaPS:lle tuomittiin vielä rangaistuspotku, kun pallo osui Perttu Pellisen käteen. Harri Kauppinen nosti pallon pilkulta yläkulmaan ja siivitti Jalkarannan Palloseuran Cupissa kolmannelle kierrokselle haastamaan Kakkosessa pelaavaa Jyväskylän Jalkapalloklubia.