keskiviikko 1. kesäkuuta 2022

Otteluraportti: FC Kuusysi - HPS 2-7

Yhdeksänkertainen Suomen mestari ja yksi Helsingin neljästä perinteisestä seurasta, Helsingin Palloseura vieraili Lahdessa voitokkaasti. FC Kuusysi kaatui Kolmosen ottelussa lukemin 7-2. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Abdullah Qasim ja Joel Kiema. Vihreiden Jääkäreiden Aaro Törnblom iski hatullisen ja kahdesti osuivat Eero Puro ja Eetu Ignatius.

Vierailija HPS aloitti ottelun erittäin vahvasti. Neljännellä peliminuutilla Onni Maunula alusti ja Eetu Ignatius siirsi vierailijat takatolpalta johtoon. Kahta minuuttia myöhemmin Ignatius murtautui väkisin vetopaikkaan ja iski lukemiksi jo 2-0.

FC Kuusysi ei juurikaan päässyt pallon kanssa yli puolen kentän. HPS puolestaan vyörytti hyökkäyksiä ja Kyykkä-vahti Topi Solonen joutui venymään useaan otteeseen. Kyykän ensimmäinen hyökkäys ja maalipaikka tuli hieman jakson puolivälin jälkeen, kun Nicola Kuokkanen hankki vapaapotkun ja ampui sen itse kohti etukulmaa. Tero Makkonen kuitenkin torjui yrityksen.

Noin kymmenen minuuttia ennen ensimmäisen jakson loppua HPS iski jälleen. Eero Puro syötti rangaistusalueen rajalle ja Aaro Törnblom pääsi kääntymään. Hänen vetonsa upposi tarkasi lahtelaisten maaliin. Kyykkä kuittasi osuman ja kavensi puolivaarattomasta paikasta. Jare Vuorio ampui tulisesti ja Makkonen torjui eteensä. Irtopallossa oli ensimmäisenä Abdullah Qasim, joka kavensi tilanteeksi 3-1.

HPS osui vielä jakson loppuun kahdesti. Ensin Vili Toppinen kaatoi boksissa Törnblomin ja Törnblom upotti hankkimansa rangaistuspotkun varmasti. Minuutti ennen jakson loppua Aarni Paloniemi jatkoi taidokkaasti pallon Purolle, joka sijoitti pallon alakulmaan. Näin tauolle lähdettiin vierailijoiden 5-1-johdossa.

HPS oli lisätä johtoaan heti toisen jakson alkuun, kun Ignatius ampui tulisesti. Solonen sai hieman käsiään väliin ja pallo jysähti yläputkeen. Lopulta muutaman minuutin jauhannan jälkeen vierailija onnistui jälleen. Paloniemi pelasi Puron läpi ja tilanne oli jo 6-1.

Kyykkä ei juurikaan saanut hyökkäyksiä toisella jaksolla. Kotijoukkueen etäisyydet olivat valtavat ja kärjessä pelannut Kuokkanen jäi pallon saadessaan yksin. HPS vei Kuusysin pelinrakentelulta tilan ja ajan, joten lahtelaisten helpotkin syötöt karkailivat. HPS ei silti prässännyt pelissä aggressiivisesti. Kyykkä kuitenkin käytti noin vartti ennen loppua hyökkäyksensä hyödyksi. Rene Bister sai väännettyä itsensä vetopaikkaan, mutta hänen vetonsa pysähtyi suoraan Joel Kieman jalkaan. Kiema kääntyi ja ampui lähietäisyydeltä Kyykän kavennusosuman.

Viisi minuuttia ennen loppua Törnblom sai täyteen hatullisensa. Elmer Laaksonen alusti ja Törnblom painoi Vihreiden Jääkäreiden seitsemännen osuman, joka kuumensi jo entisestään kotijoukkueen penkkiä. Pari minuuttia tästä tunteet kuumenivat kotijoukkueen osalta lopullisesti ja punakortteja nähtiin kaksin kappalein. Joona Ukkolan nilkalle tallattiin ja hän protestoi tilannetta voimakkaasti. Päätuomari Jani Juuti ajoi Ukkolan ulos kentältä suoralla punaisella ja lisäksi penkille näytettiin toista punaista korttia.

Kuusysi ei saanut vajaalla pelatessaan kunnon kiriä aikaansa. HPS puolestaan varoi loukkaantumisia loppupelin ajan Kisapuiston huonokuntoisella tekonurmella, joten lisäosumia ei nähty. Näin ollen pisteet matkasivat Helsinkiin.