keskiviikko 8. kesäkuuta 2022

Otteluraportti: FC Kuusysi - LPS 2-5

FC Kuusysi kärsi jälleen runsasmaalisen tappion, kun Laajasalon Palloseura haki pisteet Kisapuistosta lukemin 5-2. Kuusysin molemmista maaleista vastasi Nicola Kuokkanen. Vierailijoiden Topi Rihtniemi osui neljästi ja LPS:n viides osuma merkittiin Sami Grönbergille.

Vierailija LPS nappasi ottelun hallinnan, mutta Kuusysi kykeni puolustamaan ja iskemään terävästi vastaan. LPS ei ollut ensimmäisellä jaksolla riittävän suoraviivainen rangaistusalueella eikä hyökkäyksiin lähdössä, joten Kyykkä ehti sumputtaa maalintekosektorin. Vartin kohdalla vierailijoiden Oskari Alentola ampui kimmokkeen kautta niukasti ohi.

Kotijoukkue puolestaan kykeni suoraviivaisiin vastaiskuihin ja niiden seurauksena jakson puolivälissä Kyykkä sai kaksi vaarallista laukausta. Sekä Samuel Nordenswanin että Johannes Jeskasen laukauksien tarkkuudessa oli vielä parantamisen varaa.

Jakson edetessä myös LPS pääsi paremmin paikoille, mutta tarkkuus oli myös vierailijoilla hakusessa. Hieman ennen loppua Kyykkä iski kesken LPS:n painostuksen. Nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Kuusysi sai sivuvaparin, jonka Nordenswan antoi pilkun kohdille. Nicola Kuokkanen puski kotijoukkueen 1-0-taukojohtoon.

Toisen jakson alku oli vihreäpaitaisen vierailijan dominointia. Ensin Jetro Oksanen pääsi kokeilemaan kauniin syöttökuvion päätteeksi, mutta tulos jäi uupumaan. Heti seuraavassa tilanteessa Oksanen alusti ja Topi Rihtniemi iski lähietäisyydeltä ottelun tasoihin.

Viisi minuuttia edellisestä Rihtniemi osui jälleen. Oksanen laittoi matalan kierteisen syötön maalille ja Rihtniemi oli laittamassa palloa maaliin kun Joel Viljanen repi hänet kumoon. Pallo vietiin pilkulle ja Rihtniemi ampui itse pallon varmasti alakulmaan.

Kyykkä kuitenkin kykeni vielä tasoitukseen. Myös Kuusysin maali tuli rangaistuspotkusta. Nicola Kuokkanen kaadettiin ja hän puolestaan upotti yhtä varmasti oman pilkkunsa sisään. Peli oli jälleen tasan.

Kyykän maalin jälkeen kentällä oli enää yksi joukkue. Vierailija kykeni murtamaan monipuolisesti Kuusysin puolustusmuodon ja voitti kaksinkamppailuita. Kuusysi joutui rikkomaan ja reilu viisi minuuttia Kyykän osumasta kotijoukkueen rike kostautui. Sami Grönberg upotti rangaistusalueen rajalta vapaapotkun komeasti Kyykän verkkoon.

Rihtniemi ja Oksanen löysivät toisensa jälleen 20 minuuttia ennen loppua. Oksanen pelasi matalan pallon boksiin ja pallo meni koko pelaajapakan läpi takatolpalle hiipineelle Rihtniemelle. LPS-hyökkääjä pääsi painamaan hattutemppunsa täyteen tyhjään maaliin. Reilu minuutti edellisestä Rihtniemi iski vielä neljännen osumansa, kun hän ampui 25 metristä illan komeimman osuman suoraan yläkulmaan. Näihin lukemiin ottelu myös päättyi ja Kuusysi metsästää yhä kauden avausvoittoaan.

Kuusysi on valahtanut lohkonsa viimeiseksi eikä peliesityksessä näkynyt pilkahdustakaan paremmasta huomisesta. Kyykällä on suuria vaikeuksia avata peliä maata pitkin ja kärjessä viilettävä Nicola Kuokkanen jää pallon saadessaan yksin. Kyykkä on myös hävinnyt keskialueen tärkeät kaksinkamppailut ja turhautuminen näkyy suunsoittona tuomaristolle ja käsien levittelynä ja rikkeinä, joista vastustaja tänään rokotti.