tiistai 29. elokuuta 2023

Otteluraportti: FC Kuusysi/2 - Järvelän Jäppärä 3-0

FC Kuusysin kakkosjoukkueen unelma sarjapaikan uusimisesta Vitosessa pysyi elossa Mukkulan kuplassa, kun Järvelän Jäppärä kaatui paikallistaistossa puhtaasti 3—0. Kyykän maaleista vastasivat kahdesti osunut Markus Sääski ja kertaalleen maaliverkkoja heiluttanut Tero Kinnunen. Jäppärä on tappiosta huolimatta tukevasti lohkonsa toisena, kun taas kotijoukkue Kyykkä taistelee sarjapaikastaan lohkon viimeisenä.

Joukkueiden sijoitukset sarjataulukossa eivät näkyneet kentällä, vaan Kuusysi nappasi hienoisen hallinnan ottelusta heti alussa. Jäppärän peli ei asettunut uomiinsa, vaan harhasyötöt ja hätäiset ratkaisut estivät pallonhallinnan ja murtautumisen. Kuusysi pystyi hyödyntämään laidalle jääneen tilan jo yhdeksännellä minuutilla. Akseli Hälinen keskitti ja vapaaksi jäänyt Markus Sääski puski kotijoukkueen 1—0-johtoon.

Jäppärän harvat paikat tulivat lähinnä Sami Tammisen kautta ja maalitykki saikin kertaalleen jalan vapaaksi. Petteri Enqvist poimi kuitenkin pallon helposti. Myös Mika Lietjärven keskitys meni lähelle maaliviivaa, mutta Kyykkä siivosi sen. Toisessa päässä Lietjärvi siivosi itse kertaalleen pallon maaliviivalta ja tauolle lähdettiin Kyykän 1—0-johdossa.

Toinen jakso alkoi kotijoukkueen kahdella salamamaalilla, joista ensimmäistä kelpaa esittää myös kaikissa maalikoosteissa ympäri Eurooppaa. Pallo pomppi Markus Sääsken edessä noin 25 metrissä ja hän päätti ampua ulkosyrjällä alakierteisen vedon suoraan ilmasta. Pallo kaarsi suoraan Jäppärän maalin yläkulmaan. Hetkeä myöhemmin vielä Tero Kinnunen lisäsi Kyykän johdon kolmeen maaliin tökkäämällä syötön sisään maalin edustalta.

Salamamaalien jälkeen Jäppärä sai otetta pelistä. Kuusysin Joonas Halme joutui rikkomaan kortin arvoisesti Jesse Leppäsaloa ja kortti oli Halmeelle ottelun toinen. Jäppärä pääsi näin ollen ylivoimalle. Jäppärän ylivoima ja ote kesti vain muutaman minuutin, kun vierailijoiden Kristian Karppinen jatkoi tilanteen jälkeen mussuttamista heinäkuussa Kuukauden erotuomarina palkitulle Enosh Mongalle, joka nosti puolestaan Karppiselle illan toisen varoituksen. Puntit olivat jälleen tasan.

Jäppärä loi toisen jakson loppupuoliskolla vielä kaksi maukasta paikkaa. Ensin Tammisen vapari suuntautui kohti alakulmaa, mutta Enqvist liimasi pallon. Muutama minuutti ennen loppua Leppäsalon kulma kiersi hyvin Vili Liekkolalle, joka sai puskuunsa voimaa. Tolppamiehet olivat kuitenkin Enqvistin parhaat kaverit tänään ja Kyykkä siivosi pallon maaliviivalta. Näin ollen pisteet jäivät Lahteen ja Jäppärän valmennustiimille jäi paljon pohdittavaa oranssipaitojen seuraavaan otteluun.