perjantai 4. elokuuta 2023

Otteluraportti: Järvelän Jäppärä - Nastolan Nopsa 2-1

Järvelän Jäppärä ja Nastolan Nopsa pelasivat vauhdikkaan ja tapahtumarikkaan paikallisottelun sateisella Järvelän nurmella. Pisteet jäivät Jäppärälle lukemin 2—1. Kotijoukkue Jäppärältä osuivat Atte Järvelä ja Jussi Länsitalo. Nopsan maalista vastasi liki legendaarinen maalintekijä, oma maali.

Paikallisottelu nousi puheenaiheeksi jo lähijunassa ja rankkasateesta huolimatta katsomoon oli valunut paljon katsojia. Tunnelma välittyi myös kentälle, sillä paikallispeliin kuuluvat pienet nahinat ja kova taistelu värittivät ottelun alkua. Kahdeksannella minuutilla useita Päijät-Hämeen Kultaisia kenkiä voittanut Jäppärä-legenda Sami Tamminen pääsi ampumaan hyvästä paikasta vapaapotkua. Tammisen veto viuhui kuitenkin niukasti yli.

Hetkeä myöhemmin entinen liigatähti Jussi Länsitalo näytti, että nopeutta riittää myös vanhoilla päivillä ja hän kirmasi hyvään keskityspaikkaan. Pallo kimpoili Nopsan puolustuksen kautta Niko Sunille, mutta hänen sijoituksensa nousi yli maalin. Jakson lähestyessä puoliväliä Jäppärä vihdoin onnistui hienoisen hallinnan jälkeen. Länsitalon pitkä ja ovela rajaheitto vapautti Atte Järvelän läpiajoon, eikä Järvelä erehtynyt, vaan sijoitti pallon tarkasti verkkoon.

Jakson puolivälissä Nopsa heräsi ja loi muutaman erittäin maukkaan maalipaikan. Ensin Rasmus Rainikka ampui tulisen vapaapotkun yläputkeen. Puolen tunnin pelin jälkeen puolestaan Miika Leinonen pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä, mutta Jäppärä-vahti Ilkka Aaltonen venyi vedon tielle ja ottelua jatkettiin vain kulmapotkulla.

Kesken Nopsan painostuksen ja hirmuisen rankkasateen Jäppärä tuplasi johtonsa. Sami Tamminen pelasi Jussi Länsitalon vauhtiin, eikä 11 liigaosumaa urallaan tehnyt laituri erehtynyt. Länsitalolta hylättiin ottelussa myös yksi maali kiistanalaisen paitsioliputuksen vuoksi.

Aivan jakson lopussa Nopsa onnistui vielä kaventamaan. Aatu Asikainen karkasi laidalta aivan paitsiolinjaa nuollen ja keskitti. Pallo kimposi Jäppärä-puolustuksen kautta omaan maaliin. Näin ollen tauolle lähdettiin kotijoukkueen 2—1-johdossa.

Järvelää piiskannut rankkasade teki kentän toisella jaksolla erittäin vetiseksi ja liukkaaksi. Molemmissa päissä nähtiin komeita liukuja ja puolestaan vaarallisia liukastumisia. Peli pysyi silti kovatempoisena ja laadukkaana. Jakson ensimmäinen huippupaikka tuli vartin pelin jälkeen Tammiselle, joka haki takanurkkaa. Nopsan kassari Luca Eskelinen kuitenkin venyi komeaan torjuntaan.

Reilu vartti ennen loppua Nopsalle oli muodostumassa tilaisuus tasoittaa ottelu. Sähäkkä Onni Ulmanen karkasi läpi, mutta loistavan ottelun puolustuslinjassa pelannut Simo Kokkonen liukui viime hetkellä pallon pois Ulmaselta. Samalla Kokkonen kuitenkin tuli kolanneeksi Jäppärä-vahti Aaltosen ja Jäppärä joutui vaihtamaan maalivahtia. Tolppien väliin asteli itse Kokkonen, joka maalivahtivalmentajana on tuottanut jo ensimmäiset liigapelurit.

Kokkosen kykyjä ei nastolalaiset kuitenkaan päässeet testaamaan, sillä Jäppärä piti palloa fiksusti ja kulutti sekunteja pois kellosta. Viitisen minuuttia ennen loppua Nopsa joutui vielä vajaalle, kun ilmatilaa dominoinut Mikko Salminen nappasi toisen keltaisen kortin. Lopussa Jäppärällä oli vielä kaksi loistopaikkaa naulata peli. Aleksi Strengell ja Jussi Länsitalo kuitenkin hukkasivat avopaikkansa. Nopsan Miika Leinonen puolestaan pöllytti kertaalleen Jäppärän maalin sivuverkkoa. Näin ollen Jäppärä nappasi tärkeät kolme pistettä runsaslukuisen kotiyleisön suureksi riemuksi.