lauantai 16. huhtikuuta 2011

Ykkösen kausiennakko pt. 1 (FC Espoo & FC Hämeenlinna)

FC Espoo

1989 perustetun FC Espoon viime kausi oli menestys. Sarjanousija keikkui pitkään mukana nousukamppailussa ja sijoittui lopulta kunniakkaasti kuudenneksi. Toinen kausi ykkösessä tulee olemaan vaikea, sillä joukkueen pitkäaikainen päävalmentaja Rami Luomanpää jätti seuran. Uudeksi piiskuriksi hankittiin Sinimustista Jussi Nuorela. Nuorela on asettanut taivoitteeksi sarjapaikan uusimisen. Valitettavasti Nuorela ei ole vielä todistanut kykyjään valmentajana.

Pelaajisto koki myös suurta muutosta. Joukkueen paras maalintekijä Fidan Seferi siirtyi Veikkausliigaviheriöille. Luottotoppari Sixten Björkstrand poistui alemmalle sarjatasolle. Lisäksi joukkueen rinkiä saattavat kaventaa asepalvelusta kärsivät Claudio Matrone ja Max Thibault. Uusia tulijoita puolustukseen ovat mm. poikamaajoukkueissa esiintyneet Yusuf Jaman ja Samuel Carter. Etenkin Jamanin nimi kannattaa pitää mielessä.

Harjoitusottelut ennen kauden alkua eivät ole sujuneet hyvin. Joukkue on pystynyt ainoastaan kahteen voittoon ja maalinteko on ollut suuri ongelma. Espoolaiset ovat tehneet vain kahdeksan maalia, kun omassa verkossa taas on pallo käynyt 11 kertaa. Maalinteko jäänee liikaa nopean Francis Tshibasun harteille. Huonojen tulosten lisäksi Suomen Cupista tuli noutaja FC Lahtea vastaan kuudennella kierroksella.

Seuraa heitä kauden aikana:

Shpetim Kamberi: Nuori Hongan kasvatti, joka viime kaudella yritti tehdä läpimurtoa FC Hämeenlinnassa. Läpimurto jäi tekemättä, mutta nyt taitavalle laiturille on kaavailtu roolia, jossa läpimurto on vain miehestä itsestä kiinni.

Samuel Carter: Klubi-04:sta Espooseen siirtynyt nuori puolustajalupaus. On osoittanut, että taso riittää Ykköseen ja nyt on aika ottaa seuraava askel uralla. Hyvä kausi Ykkösessä edistäisi uraa ja poikisi lisää maajoukkuekomennuksia. Oli myös talvella JJK:n testissä, mutta ei saanut sopimusta.

Juuso Rantanen: Myös Klubi-04:n riveissä palloillut keskikenttämies, joka on tehnyt jo liigadebyyttinsä. Poikamaajoukkuekomennuksiakin on miehen uralla tullut. Rantanen viihtyy oikealla laidalla.






FC Hämeenlinna

Teini-ikä on ohi ja 20-vuotias seura valmistautuu juhlakauteen. Viime kaudella joukkue säilyi vaivoin Ykkösessä. Valmentaja Teuvo Palkki jätti pitkäaikaisen joukkueensa ja uudeksi käskijäksi tuli hyvissä ajoin Jussi Lempinen. Muutos ei ole suuri, sillä Lempinen on ollut joukkueen mukana jo Palkin aisaparina.

Kauden päätyttyä joukkueen legenda Olli Lehtimäki lopetti uransa ja seuran historian paras maalintekijä Pekka Sihvola palasi lainasopimuksen päätyttyä Lahteen, josta matka jatkui Hakaan. Muuten joukkue pysyi hyvin kasassa. Tulopuolella taas Hämeenlinna sai jättipotin. Hämeenlinnaan palannut Jukka Vanninen tuo keskikentälle taistelua ja kokemusta. Lehtimäen jättämää aukkoa paikkaamaan on hankittu tukku kärkimiehiä. Lisäksi hankittu Jarno Eränen pystyy pelaamaan keskikentän ohella hyökkääjänä. Tulevallakin kaudella FC Hämeenlinnan ongelmat ovat maalinteko, puolustuksen ollessa yksi sarjan parhaista.

Harjoitusottelut ovat olleet mollivoittoisia ja Cupista tuli noutaja. Peli on ollut tahmeata, eikä Lempinen ole ollut tyytyväinen esityksiin. On kuitenkin ajan kysymys milloin topparipari Ozeias Graciano - Tatu Mäkelä löytävät yhteisen sävelen. Ongelmana tulee olemaan kuitenkin selkeän ykköshyökkääjän puuttuminen. Daut Kuqista ei ole kymmenen maalin mieheksi.

Seuraa heitä:

Jukka Vanninen: Puolustava keskikenttämies, joka ei jätä ikinä tilannetta kesken ja lähes aina poistuu kaksinkamppailuista pallon kanssa. Pelaa aina joukkueelle ja onkin ollut kannattajien suosikki jokaisessa seurassa, jossa on pelannut. Lisäksi johtajatyyppiä ja osaa kannustaa ja kantaa vastuuta vaikeissa tilanteissa. Ykkösen TOP-5 pelaaja. Iän myötä kuitenkin loukkaantumis- ja korttiherkkyys on kasvanut.

Tatu Mäkelä: Toppari, joka pääsi viime kaudella haistelemaan liigaviheriöitäkin. Valitettavasti joutui pelaamaan väärällä pelipaikalla. Ei ole iällä pilattu ja tulevaisuus näyttää hyvältä. Sortuu ajoittain liian suuriin riskeihin, mutta pelaa silti hyvää perusvarmaa peliä.

Jussi Heikkinen: Jos vammakierre on selätetty, tulee Heikkinen tarjoamaan Ykkösessä hyviä laitanousuja puolustuksesta ja näin ollen pitämään Hämeenlinnan hyökkäyksen leveänä. Nyt on Jussin näytön paikka. Ottaa tänä vuonna paikkansa Ykkösen aatelissa tai vajoaa divarijyräksi. Ei ole iällä pilattu, mutta kehitystä pitää tapahtua nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti