tiistai 26. huhtikuuta 2011

Ykkösen kausiennakko pt.3 (Jippo & PS Kemi)

Jippo

Vaivoin sarjapaikkansa uusinut joensuulaisryhmä lähtee vaikeista olosuhteista myös tähän kauteen. Valmentajaksi palasi Kokkolasta Jarmo Korhonen kolmen vuoden sopimuksella. Korhosta on kritisoitu liian puolustusvoittoisesta peluuttamisesta, mutta tulokset ovat silti olleet materiaaliin suhteutettuna hyvät.

Talvikauden suurimpia menetyksiä olivat Timo Tahvanaisen siirtyminen liigaviheriöille ja hyvän kauden pelanneen Antti Maltsinin siirto FC Espooseen. Etenkin Tahvanaisen kohdalla joukkue menetti pelaajan, joka kykenee pitämään palloa ylhäällä. Myös Santeri Sjöblomin loukkaantuminen heikensi joukkuetta. Tärkeimpiä jatkajia olivat kuitenkin maalivahti Mikko Ikonen ja topparikaksikko Korpela - Ekroos.

Tulijoiden lista on lyhyt. Sieltä löytyy kuitenkin yksi nimi, joka pystyy kääntämään otteluita Jipolle: Tarmo Koivuranta. Lisäksi Joensuuhun muutti John Keister, josta toivotaan maalintekijää.

Harjoitusottelut ovat menneet kohtalaisesti. Suomen Cupissa taasen joukkue jatkaa lentoaan. Peliesitykset eivät ole vakuuttaneet ja joukkueelta puuttuu maalintekijä. Leo Niemeläinen ja Toni Tahvanainen eivät ole vielä valmiita Ykkösen tasolle, eikä Keisterkaan vakuuta. Petteri Rönkkö on ainoa, joka pystyy ratkaisuihin vastustajan alueella.

Seuraa heitä:

Mikko Ikonen: Yksi ykkösen parhaista torjujista. Ohjaa hyvin peliä ja hakee hyvin keskityspalloja. Tarvittaessa Ikonen pystyy myös huikeisiin reaktiotorjuntoihin. On joukkueellensa korvaamaton ja loukkaantuminen suistaisi Jipon auttamattomasti sarjaporrasta alemmas.


Tuomas Korpela: Hyvä toppari, joka sijoittuu hyvin. On myös peloite erikoistilanteissa. On myös jalalla yllättävän taitava ja pallovarma. Ei juurikaan tee virheitä ja muodostaakin Ekroosin kanssa kivenkovan puolustuksen.


Tarmo Koivuranta: Keskikentän moottori. On kärsinyt loukkaantumisista, mutta jos ne ovat takanapäin, on Tare yksi Ykkösen kovimpia työmyyriä. Jää usein näkymättömäksi, mutta poissa olessaan sekä hyökkäys että puolustus kärsivät. Erinomainen kahden suunnan pelaaja, jolla on paljon kokemusta ja annettavaa nuorelle joukkueelle myös kentän ulkopuolella.








PS Kemi

PS Kemi sijoittui viime kaudella Ykkösessä yhdeksänneksi. Tavoitteena tälle kaudelle on sarjapaikan uusiminen. Joukkue jatkaa tutuissa käsissä Kalle Huuskon heiluttaessa piiskaa. Kokoonpano kuitenkin koki radikaaleja muutoksia. Tuomo Könönen siirtyi Rovaniemelle, kuten myös Jaakko Isteri, ja Ozeias Graciano siirtyi Hämeenlinnaan.

Tulopuolella onkin sitten Ykkösen ensi kauden kuumin nimi. Adriano palaa takaisin Suomeen. Adriano tuo Kemin hyökkäykseen oleellista juonikkuutta, kokemusta ja kenties maaleja. Myös kokenut Keijo Huusko saattaa nostaa tasoaan Adrianon vierellä. PS Kemin suurin ongelma on kuitenkin puolustus. Joukkueessa ei ole selkeää puolustuksen johtajaa ja kulmakiveä. Peleistä tullee runsasmaalisia. Kysymykseksi jääkin, pystyykö Kemi tekemään enemmän maaleja kuin päästämään. Maalivahtikolmikko on kuitenkin pätevä.

Harjoitusottelut ovat sujuneet epätasaisesti. Joukkoon mahtuu tasapelejä niin liigajoukkuetta kuin Kakkosen seuraa vastaan. Välillä taas joukkue on ottanut 3-0 voittoja ja heti perään vastaavanlaisen tappion. Kaudesta tulee kemiläisille äärimmäisen haastava ja putoamista vastaan joudutaan taistelemaan vielä viimeisillä kierroksilla.

Seuraa heitä:


Adriano: 42 maalia Veikkausliigassa. Osaa siis maalin teon, mutta on siirtynyt enemmän alemmas rakentelemaan peliä. Adrianolla on loistava peliäly ja hyvä tekniikka. Jalka ei ehkä nouse enää entiseen malliin, mutta tuo kentälle kaivattua sähäkkyyttä.


Faith Friday Obilor: Nuori nigerialainen toppari. Hallitsee katkomisen ja on vahva ilmassa. Osaa pelata myös jalalla. Muodostaa erikoistilanteissa ison pelotteen ja on myös kokeillut Suomessa saksia.


Sami Mäkipörhölä: Joukkueen pitkäaikainen maalivahti ja seuraikoni. Saa hyvän kirittäjän Jusa Impiöstä. Hyvä perusvarma maalivahti. Ei loista, mutta ei myöskään petä. Kerran kaksi kaudessa totaalisia nukahduksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti