tiistai 26. huhtikuuta 2011

Ykkösen kausiennakko pt. 2 (FC Lahti & HIFK)

FC Lahti

Kausi 2010 oli FC Lahdelle raskas. Sarjataso tippui pykälää alemmas ja taloudellisella puolella tuli takkiin. Piiskuri Ilkka Mäkelä vaihdettiin entiseen FC Lahden pelaajaan Tommi Kautoseen, jonka meriittilista on olematon. Joukkue koki suurimmat menetykset keskikentällä, kun vahvuudesta poistuivat Jari Litmanen, Eero Korte ja Jukka Vanninen. Seuraavan kauden tavoitteeksi on kuitenkin asetettu nousu.

Lähtijöistä Jarkko Värttö on korvattu paluumuuttaja Mikko Hauhialla ja keskikentälle palasi Jukka Veltheim. Kokonaan uusia nimiä on keskikentän pommittaja Jani Bäckman ja KooTeePeen Teemu Turunen. Vanhoista luottopelaajista Drilon Shala, Kalle Eerola, Hugo Miranda ja Rafael jatkavat Lahdessa. Rafael on tosin sivussa alkukauden vammojensa takia.

Harjoitusottelut ovat sujuneet kohtalaisen hyvin vaikkakin pelillisesti joukkue ei näytä täysin yhteen hitsaantuneelta. Suomen Cupissa otettu voitto TPS:sta kuitenkin lupaa hyvää. Lahden ongelmana on kuten monella muullakin joukkueella maalinteon vaikeus. Hyökkäys lepää liikaa Rafaelin varassa ja Rafaelin ollessa sivussa on ratkaisijoiden löydyttävä muualta. Ihmiskuula Jonne Kemppinen tuo hyökkäykseen tarvittavaa liikettä, mutta kestääkö Kemppisen paikat. Pieni kysymysmerkki on myös asetettava maalivahteihin. Juha Tuomi torjunee valtaosan peleistä, mutta onko henkinen kasvaminen tapahtunut puolessa vuodessa?

Seuraa heitä:

Hugo Miranda: Miranda on yksi parhaista Suomessa esiintyneistä toppareista ja on pienoinen ihme, että hän jäi Lahteen. On hyvä ilmassa että jalalla. Saattaa joskus turhautua ja pujotella yksin kentän läpi. Saattaa kuitenkin kärsiä kauden aikana pikkuvammoista, jolloin Lahti on pulassa.


Ibrahim Köse: Köse ei jätä ketään kylmäksi. Pystyy tarvittaessa pelaamaan paikkaa kuin paikkaa. Kehittynyt rikkovaksi pelaajaksi, joskin nuoresta iästä johtuvat ylilyönnit saattavat olla yleisiä. Taistelee aina loppuun asti, mutta on korttiherkkä. Syöttövarmuudessa on parantamisen varaa.


Rafael: Vaikka ikä alkaa painaa on Rafael kunnossa ollessaan Lahden hyökkäyspelin sielu ja sydän. Vahva, taitava ja napsii yllättävän hyvin pääpalloja. Alkukausi menee loukkaantumisen takia sivussa, mutta heinäkuussa on lupa odottaa maaleja. Seuraikoni!







HIFK

Paluu pitkän tauon jälkeen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle oli kariutua kalkkiviivoille. Viime syksyn tiukka karsintasarja päättyi lopulta pelaajien ja kannattajien juhliin. Päävalmentaja Jani Honkavaara jatkaa toista kauttaan punapaitojen käskijänä. Joukkueen runko on pysynyt hyvin kasassa, mutta uusi sarjataso on vaatinut myös vahvistuksia.

Joukkueen tärkein palanen löytyy maalin suulta. Kellan Wilson joutunee tulevana kesänä pallosateeseen, mutta mies tullee olemaan silti Ykkösen mittapuut täyttävä vahti. Muusta joukkueesta ei voi sanoa samaa. Kun Ykkösestä tippuu useampia seuroja on helsinkiläisillä kova työ kammeta itsensä pois putoajien paikalta. Honkavaara pyrkii kuitenkin rohkeaan ja ennakkoluulottomaan peliin, joka saattaa alkukaudesta tuoda tärkeitä pisteitä.

Vahvistukset eivät päätä huimaa. Jiposta saapunut Kari Kuikka saattaa saada vastuuta puolustavassa roolissa ja on tässä roolissa vielä Ykkösen tasoa, mutta pallo pitää saada liikkumaan. Topparin tontille hankittu Anssi Tamminen tuo kokemusta kovemmista peleistä.

Harjoitusottelut eivät tulosten valossa ole sujuneet. Toisaalta IFK on kohdannut liigaseuroja ja esittänyt niissä rohkeaa ja ennakkoluulotonta futista. Cupista tuli noutaja luokattoman esityksen jälkeen, tosin vasta pilkuilla, EIF:ä vastaan. Valitettavasti joukkue häviää ottelut keskikentällä.

Seuraa heitä:

Kellan Wilson: Joukkueen kulmakivi. On voittava maalivahti ja johtajatyyppi. Hyvä pelin avaaja, mutta pompussa toivomisen varaa. Myös kommunikaatiossa välillä pieniä ongelmia viime kesänä.

Petri Heinänen: Kapteeni ja johtaja. Kovaotteinen toppari, joka osaa myös avata peliä. Ikää alkaa kuitenkin olla jo mittarissa, eikä nopeus ole enää entisensä. Tuo alakertaan kokemusta ja varmuutta, eikä tee juurikaan virheitä, vaan pelaa omien avujensa mukaan.

Jonas Britschgi: GrIFK:sta siirtynyt maalintekijä, jonka harteilla HIFK:n maalinteko kesällä lepää. Harjoituskaudella häkkejä syntyi kolme, joten kesälle jäi parannettavaa. Jaksaa tehdä töitä, vaikka palkintoa ei olisi tulossa. Kovakuntoinen ja on jo osoittanut pärjäävänsä Ykkösessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti