maanantai 20. tammikuuta 2014

FC Lahti - FC Viikingit 20.1.2014

Kapatuosian linnavuori Hollolan kirkon takana pysäytti ja havaitsi aikoinaan ryöstöretkeläiset niin idästä, kuin lännestäkin. Niin kuin Thor takoo Mjölner-vasarallaan alasinta, iskee ja puolustaa kunniaansa lahtelaisen jalkapallon lippulaiva FC Lahti jälleen kirpeästä pakkasesta huolimatta vihreällä veralla. Tällä kertaa nykyajan viikingit kuitenkin kohdataan Mukkulan kuplassa.

Kotijoukkue FC Lahti avasi kautensa Valkeakosken Hakaa vastaan 0-0 -tasapelillä. Lahtelaisesta hallinnasta huolimatta maalit jäivät tekemättä, mutta ottelu tarjosi peliaikaa koko miehistölle. Uusia kuhnuridebyyttejä nähtiin liuta, joista tärkeimmät olivat Jani Tanskan, Henrik Moisanderin ja tulevaisuuden nimen Driton Shalan debyytit. Maanantain kamppailuun Kuhnurit päässee ilman suurempia loukkaantumisia ja poissaoloja. Uutena testimiehenä nähdään mielenkiintoinen Joonas Jokinen. Lisäksi Martins Ekwuemen testirupeama jatkuu.

Vierailija Viikingit puolestaan ajoi jo ensi kauden Ykkösen miehistöä sisään ottelussa MYPAa vastaan, häviten sen 4-0. Vaikka Viikingit peluuttivat käytännössä parasta miehistöään, ei pelipaikat olleet aivan optimaalisia. Esimerkiksi lahtelaislähtöinen Niko Tirkkonen pelasi topparina. Tuloksesta huolimatta Viikinkien hyökkäyskalusto on vaarallinen, sillä Seferien veljessarjan piteleminen aiheutti MYPAlle paljon työtä. Viikingit lähtevät otteluun erittäin kapealla ringillä ja uusimpana poissa kokoonpanosta on Santeri Ahola.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas kuitenkin tietää Itä-Helsingin ylpeyden metkut varsin hyvin, sillä hän toimi Viikingeissä valmentajana kaudet 2008-2010. Vaikka Korkeakunnaan aikaisia pelaajia ei juuri Viikingeissä ole, on helsinkiläisten pelifilosofia pysynyt jokseenkin samana vuosia. Lisäksi Hassan Sesay kohtaa vanhan seuransa, sillä hän on pelannut Korkeakunnaan alaisuudessa niin FC Viikingeissä, MYPAssa ja nyt myös FC Lahdessa.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa kuudesti, joista FC Lahti on voittanut kolme maalisuhteella 9-6. Harjoitusotteluissa ja turnauksissa joukkueet ovat kohdanneet muun muassa Uusi Lahti -Cupissa 2009, jolloin Lahti oli parempi 3-0 Drilon Shalan, Konsta Hietasen ja Jonne Kemppisen maaleilla. Lahti voitti myös Kouvola-turnauksessa Viikingit 3-1 vuonna 2011. Tuolloin Kuhnureitten maaleista vastasivat Rico Laitinen, Teemu Turunen ja Antti Hukka. Joukkueiden viimeisin kohtaaminen 2012 Kisapuistossa päättyi Lahden 1-0 -voittoon. Ottelun ainokaisen teki Rafael, joka on osunut myös virallisissa otteluissa neljästi.

Mukkulan kuplassa nähdään, miten Ykköseen valmistautuva Viikingit pysyy Liigassa korkealle tähtäävän FC Lahden kyydissä.

FC Lahti – FC Viikingit 20.1.2014 kello 16:15 Mukkulan kuplassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti