torstai 23. tammikuuta 2014

FC Lahti - MYPA 25.1.2014

Kuinka hyvin tunnet naapurisi? Mitä naapurisi tietää sinusta? Jokaisella on jokin salaisuus. Unelma. Pelko. Rakkaus. Romanssi. Tragedia.” Näin kuului Salattujen Elämien ensimmäinen mainosfraasi. Ensimmäinen jakso nähtiinkin 25.1.1999 ja mikä tämän vuosipäivän arvolle paremmin sopisikaan kuin naapureiden kohtaaminen kotoisessa Liigacupissa. Mustat Kuhnurit aloittavat viralliset ottelunsa kaudella 2014 lauantaina kohtaamalla naapuriseura MYPAn. Ottelussa voidaan nähdä kaikki draaman kaaret unelmista pelkoon ja rakkaudesta tragediaan.

Kotijoukkue FC Lahti pääsee aloittamaan Liigacupin allaan komea 4-0 -voitto FC Viikingeistä. Joukkueen peruspalikat ovat olleet kasassa jo varhain, vaikka yhteispelissä on ollut vielä ajoittaisia ongelmia. Kuhnureitten puolustusta ei kahdessa harjoitusottelussa juuri testattu, mutta Jani Tanskan ja maalivahti Henrik Moisanderin saapuminen mastojen juurelle on tuonut kaivattua jämäkkyyttä sekä itse puolustuspelaamiseen, että pelin ohjaukseen. Laitapuolustajien osalta päävalmentaja Toni Korkeakunnaalla onkin positiivinen ongelma, sillä kolmikosta Mikko Hauhia - Henri Toivomäki – Hassan Sesay yksi joutunee jäämään penkille. Hyökkäyksessä Lahden oma kuningas Rafael avasi maalitilinsä Viikinkejä vastaan ja näyttänee jälleen kerran epäilijöilleen, että maaleja syntyy. Lisäksi tulivoimasta vastaa vielä hieman keskenkuntoinen Tuco. Kuhnureitten testipelaajista Martins Ekwueme ja Patrick Aaltonen jatkoivat seuranetsintää muualta. Driton Shala on poikamaajoukkueen matkassa Valko-Venäjällä, eikä näin ollen ole Korkeakunnaan käytettävissä.

Vierasjoukkue MYPA aloittaa uuden aikakauden lahtelaisillekin tutun Antti Muurisen alaisuudessa. Kokenut valmentaja hankki Myllykoskelle muun muassa Aleksi Ristolan, Atte Hoivalan ja Valeri Minkenen. MYPAn suurimpia menetyksiä talven aikana olivat juuri Lahteen tullut Hassan Sesay ja Maarianhaminaan suunnannut David Ramadingaye.

MYPA kohtasi harjoitusottelussaan Lahden tavoin FC Viikingit ja aivan kuten Lahdessakin, itähelsinkiläiset hävisivät 4-0. Suurkouvolalaisten maaleista vastasivat tutut nimet, Sasha Anttilainen, Denis Abdulahi, Ville Salmikivi ja Aleksi Ristola. Aivan parhaalla miehistöllä MYPA ei pääse Lahteen, sillä poissa ovat talvimaajoukkueen matkassa oleva Pekka Sihvola ja suurella todennäköisyydellä Puolassa testiään jatkava Xhevdet Gela.

MYPA on Mustille Kuhnureille varsin tuttu vastus, sillä joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa jo 40 kertaa. Näistä Lahti on voittanut 11 ja yhdeksän kertaa pisteet on tasattu. Maalisuhde on lahtelaisittain vielä hieman pakkasella, koska Lahti on tehnyt 39 maalia MYPAn 49 vastaan. Molemmat joukkueet ovat voittaneet kertaalleen 4-0 yleisimmän lopputuloksen ollessa 1-0 jommalle kummalle joukkueelle. 1-0 -voittoa on juhlittu 12 kertaa. Ensimmäinen joukkueitten kohtaaminen tapahtui harjoitusottelussa 17.2.1997, jolloin myllykoskelaiset olivat parempia 2-1. Kuhnureitten ainokaisen viimeisteli Tero Penttilä.

Jos joukkueet ovat toisilleen tuttuja, niin ovat myös valmentajat. Antti Muurinen valmensi FC Lahtea vuonna 2006 ja suurimman osan kautta 2007. Korkeakunnas puolestaan siirtyi Lahteen juuri MYPAsta tuoden mukanaan Hassan Sesayn. Sesay päässeekin tekemään virallisen kuhnuridebyyttinsä entistä seuraansa vastaan ja tuo näin ollen pientä lisäjännitystä jo ennalta kutkuttavaan otteluun.

FC Lahti – MYPA 25.1.2014 kello 13:00 Mukkulan kuplassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti