perjantai 11. toukokuuta 2018

Otteluraportti: Lahden Reipas - FC Korso/United 13-0

Lahden Reipas antoi todellisen myrskyvaroituksen FC Kuusysille, kun Reipas murjoi derbyn kenraalissa aurinkoisessa Kisapuistossa FC Korso/Unitedin lukemin 13-0. Reippaan avainpelaajia olivat kaksi maalia ensimmäisellä jaksolla viimeistellyt Roni Rinne, kolmesti osuneet Olli Tynkkynen ja Teemu Toukonen ja kahdesti osunut Jarkko Vuontelo.

Ottelu alkoi ja loppui Reippaan dominanssiin. Ottelua oli pelattu vain minuutteja kun korsolaisten puolustus antautui ensimmäisen kerran. Roni Rinne pelasi vasemmalta laidalta keskelle vapaaksi jääneelle Teemu Toukoselle ja keskikentän moottori ei erehtynyt.

Hetkeä myöhemmin Reipas iski kahdesti. Ensin Roni Rinne pääsi kulmasta puskemaan kahdesti, mutta korsolaisten maalivahti Toni Palm torjui. Lopulta Rinne täräytti kolmannen yrityksen jalallaan verkon perukoille. Eetu Sassila laittoi seuraavassa tilanteessa pitkän pystysyötön ja Rinne hassutti Palmia ja peli oli jo 3-0.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin vielä kolme maalia. Riku Heini laittoi Eetu Sassilan läpi ja Sassila sijoitti pallon tolpan juureen. Seuraava maali tuli jälleen läpisyötöstä ja tällä kertaa viimeistelijänä oli Riku Heini. Kuudes maali oli kauniin syöttökuvion tulos. Reipas sahasi Korson puolustuksen rikki ja Olli Tynkkynen pääsi vetämään rangaistusalueen reunalta taukolukemiksi 6-0. Numerot olisivat voineet olla suuremmat, mutta rimat ja Toni Palmin torjunnat pitivät ottelun ”tiukkana”.

Toisen jakson alkuun Palm otti muutaman huikean torjunnan. Toisen jakson kuva oli kuitenkin vielä yksipuolisempi kuin ensimmäisen. Reippaan maalivahti Juha Tuomelle tuli jälkimmäisen 45 minuutin aikana huimat kaksi pallokosketusta. Korsolaisten ainoa vetopaikka siunaantui aivan toisen jakson lopussa, kun Aleksi Hopia pääsi kokeilemaan noin 25 metristä. Pallo tosin leijaili vedon seurauksena lähemmäs Fellmannin puistoa, kuin Reippaan maalia.

Reipas iski myös toisella jaksolla maaleja liukuhihnalta. Ensin Tynkkynen pääsi nostamaan suoraan keskityksestä yli Palmin lukemiksi 7-0. Seuraava maali oli jälleen läpiajo. Jarkko Vuontelo pääsi puolittain läpi ja ampui tulisen kudin ylänurkkaan. 9-0-maali osui jälleen yläkulmaan, mutta tällä kertaa Vuontelon veto lähti rangaistusalueen sisältä.

Reipas sai ottelussa kymmenen kulmaa ja kymppi meni rikki kulmasta, kun Teemu Toukonen laittoi pallon verkkoon takavasaralla. Seuraavan maalin esityön teki Jussi Hauhia. Hän keskitti ja Toukonen puski pallon reppuun. Korson puolustus repesi jälleen ja Janne Hahl viimeisteli lukemiksi 12-0 pilkun kohdilta tulisella vedolla. Päätöslukemat syntyivät ottelun lopussa, kun Tynkkynen karkasi viimeistelemään illan kolmannellaan loppulukemat 13-0.

Reipas antoi ensi viikolla pelattavaan paikallisotteluun kunnon myrskyvaroituksen Kyykälle. Maalintekijöitä löytyy laajalla rintamalla eikä puolustuksessa ollut hätää. FC Korso ei tänään ollut erikoinen tasonmittari, mutta Reipas osoitti, että joukkue ei sortunut kävelyvauhtiin, vaikka ottelu oli jo ratkennut vaan pelaajisto pelasi ottelun loppuun asti.

FC Korso/Unitedin maalivahti Toni Palm on jälleen poiminut yhden pallon maalistaan.