lauantai 9. maaliskuuta 2019

Otteluraportti: Lahden Reipas - MYPA 2-2

Kakkoseen valmistautuva Lahden Reipas ja Ykköseen noussut MYPA pelasivat lauantaina harjoitusottelun Mukkulan kuplassa. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin 2-2. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Mikko Tuomi ja Onuray Köse. Vierailijoilta onnistuivat Kaarel Usta ja Niklas Rautomäki.

Ottelun alu oli kotijoukkueen hallintaa. Keskikentällä pelannut Jussi Hauhia voitti pääpalloja Reipas pääsi rakentamaan hyökkäyksiä toisensa jälkeen. Jakson puolivälissä Viirupaidat saivat palkintonsa. Timi Voutilainen keskitti laidalta ja Leevi Perkiö joutui työntämään Hauhiaa selästä rangaistuspotkun arvoisesti. Mikko Tuomi niittasi pallon varmasti oikeaan alakulmaan.

Reipas oli myös loppujakson niskan päällä ja lähempänä lisätä johtoaan. Miska Verkko murtautui laidalta läpi ja laittoi matalan kovan pallon MYPAn maalille. Miikka Juven kerkesi ensimmäisenä palloon, mutta Juvenin tökkäys nousi yli mylsäläisten maalin. Näin ollen tauolle lähdettiin kotijoukkueen 1-0-johdossa.

MYPA tuli vahvasti ottelun toiselle jaksolle. Niklas Rautomäki keskitti ja Kaarel Usta tasoitti ottelun komeilla sivusaksilla, kun toista jaksoa oli pelattu noin kymmenen minuuttia. Reipas oli kuitenkin kuitata heti perään. Jussi Hauhia täräytti suoraan aloituksesta saadusta syötöstä pallon MYPAn maalin yläputkeen. Pallo kimposi vielä maalivahti Tomas Turusen selästä tolppaan, mutta maaliviivaa peliväline ei ylittänyt missään vaiheessa.

Ottelun kova tempo näkyi ja Reipas alkoi väsyä. Kesken MYPAn painostuksen kotijoukkue kuitenkin iski. Vaarattomassa puolustuspään tilanteessa MYPA sähläsi pallon Onuray Köselle, joka pääsi vapaasti harhauttelemaan rangaistusalueella mylsäläisten puolustusta. Lopulta Köse sijoitti pallon tarkasti oikeaan alakulmaan.

Ottelun lopussa Reippaan vahti Juha Tuomi joutui torjuntatöihin urakalla, mutta MYPA ei saanut ohitettua entistä FC Lahden maalivahtia. Alle kymmenen minuuttia ennen loppua Kaarel Usta syötti Niklas Rautomäen nokikkain Tuomen kanssa. Rautomäki sijoitti pallon tolpan juureen ja tasoitti ottelun. Aivan ottelun viime hetkillä Reipas oli vielä rokottaa. Nopea Mikko Tuomi karkasi läpiajoon, mutta Tomas Turunen venyi torjuntaan ja torjui pallon alakulmasta kulmapotkuksi. Lisäaika oli Reippaan hienoista painostusta, mutta maalipaikkoja ei kentällä nähty ja loppulukemiksi kirjattiin 2-2.

Reipas hyödynsi ottelussa hyvin Jussi Hauhian pääpelivoimaa ja Mikko Tuomen nopeutta. MYPAn molemmat laidat olivat ensimmäisellä jaksolla hätää kärsimässä nopean Tuomen kanssa. Toisella jaksolla Reipas väsyi ja MYPA pääsi peliin paremmin mukaan. MYPAlta onnistui etenkin Samuel Lindeman.