lauantai 23. maaliskuuta 2019

Otteluraportti: MiPK - JPS

Työväen Urheiluliiton jalkapallomestaruuden, TUL Cupin välierät pelattiin lauantaina Lahdessa AY-turnauksen yhteydessä. Turnauksen ennakkosuosikki Mikkelin Pallo-Kissat eteni sunnuntain finaaliin vakuuttavasti. Suomen toiseksi vanhimman jalkapallokilpailun yleisömäärät eivät nousseet pilviin, sillä ensimmäistä ottelua seurasi viisi katsojaa.

Pallo-Kissat ja Jyväskylän Seudun Palloseura aloittivat välierän vauhdikkaasti. Mikkeliläisten Nelson Appiah oli jatkuvasti vaarallinen, mutta JPS onnistui nollaamaan laitakiiturin. Ensimmäisen jakson avainpelaajaksi nousi Mukkulankin tekonurmella niin monta kertaa osunut Rafael. Ensin brassi katkaisi syötön ja rynnisti yksin karkuun. Rafael nosti pallon kauniisti yli vastaan tulleen Sauli Kilpeläisen ja siirsi Kissat 1-0-johtoon.

JPS:n musta hetki sai jatkoa heti perään. Nelson Appiah ampui tulisesti ja Rafael laittoi paluupallon verkon perukoille vasemmalla jalallaan. Näytti siltä, että mikkeliläiset menevät menojaan jo ensimmäisellä jaksolla. Rafael puski kertaalleen tolppaan kulmapotkusta. Ja Appiah oli pariin kertaan läpiajossa. Appiah ei kuitenkaan saanut punnerrettua laukausta, mutta jälkimmäisellä kerralla JPS:n puolustus joutui rikkomaan ja pallo vietiin pilkulle. Markus Brusila ampui varmasti pallon vasempaan alakulmaan. JPS:n pelasti lopulta pahemmalta nöyryytykseltä jakson loppuminen.

Toisen jakson alku oli täysin JPS:n. Pallo pyöri MiPK:n päädyssä ja useat flipperipallot pomppivat jyväskyläisten epäonneksi ohi. Etenkin mikkeliläisten laidat vuotivat pahasti ja jyväskyläläiset olivat erittäin vaarallisia erikoistilanteissa. Mutta niin kuin usein jalkapallossa käy, jos ei itse tee, vastustaja tekee. Pallo-Kissat ratkaisivat ottelun noin vartti ennen loppua. Ensin Rafael täydensi puskemalla hattutemppunsa vapaapotkusta ja hetkeä myöhemmin Miika Ekmark puski kulmasta lukemiksi 5-0. Loppulukemat 6-0 iski Aleksis Lehtonen Nelson Appiahin hankkimasta pilkusta.

Toisessa välierässä Warkaus JK löylytti Seinäjoen Sisu-Palloa lukemin 6-1. Näin olle sunnuntain finaalissa kohtaavat hallitseva mestari MiPK ja WJK. Samat joukkueet kohtasivat myös viime vuoden finaalissa. Tuolloin MiPK vei ottelun nimiinsä peräti 10-0, joten WJK:lle tarjoutuu mahdollisuus revanssiin.

Turnauksessa pelattiin myös näytösottelu Eduskunnan Urheilukerhon ja Lahden ja Hollolan valtuustojen joukkueen välillä. Koko Suomea edustanut Eduskunta oli lopulta parempi 5-2. Antit Kaikkonen ja Lindtman tarjosivat runsaslukuiselle yleisölle näyttäviä suorituksia. Etenkin Lindtmanin ampuma 3-0-maali kelpaisi jokaisen maalikoosteen ohjelmistoon.