lauantai 25. toukokuuta 2019

Otteluraportti: FC Kuusysi - Nopsa 5-1

Lahtelaiset FC Kuusysi ja Nastolan Nopsa kohtasivat toisensa Miesten Kolmosen kolmoslohkon ottelussa idyllisessä Kisapuistossa. Kuusysi vei ottelun nimiinsä lopulta lukemin 5-1. Kyykän maaleista vastasivat Semen Kirillov ja Burhan Sadik, jotka molemmat osuivat kahdesti ja Lirinis Haziri. Nopsan maali merkittiin Veikka Manniselle.

Nopsa aloitti ottelun vahvasti. Ensimmäisten minuuttien aikana Tero Kinnunen pelasi taidokkaasti vetopaikan German Pukille. Pukin tulinen veto kimposi lopulta niukasti kulmaksi. Nastolalaiset hallitsivat peliä ensimmäisen vartin, eikä Kyykkä päässyt rakentelemaan hyökkäyksiään.

Kyykän ensimmäinen paikka tuli hieman onnekkaasti Aki Kempille. Kemppi pääsi kahdesti kokeilemaan lähietäisyydeltä, mutta Petteri Enqvist torjui ensimmäisen ja lopulta Kemppi latasi paluupallon sivuverkkoon. Nopsan hallitseman ensimmäisen jakson jälkeen tauolle lähdettiin kuitenkin kiikarilukemissa.

Nopsa onnistui heti toisen jakson alkuun. Veikka Manninen sai pallon lähellä Kyykän boksia ja nosti pallon taitavasti yli vastassa olleen Joonas Merosen. Lopulta pallo lipui myös verkkoon ja liitosalueen pelaajat pääsivät juhlimaan ansaittua 1-0-johtoa.

Ottelun edetessä Nopsa väsyi ja Kyykkä sai otetta. Reilun tunnin jälkeen kotijoukkue onnistui tasoituksessa. Ilmari Lehtinen alusti ja Burhan Sadik viimeisteli. Lehtisellä oli hetkeä myöhemmin paikka viedä Kyykkä johtoon, mutta Petteri Enqvist torjui. Kyykän Semen Kirillov oli kuitenkin ensimmäisenä irtopallossa ja hän siirsi karat sisään ja Kyykän 2-1-johtoon.

Kyykän johtomaalin jälkeen Nopsan selkäranka katkesi ja valkopaitainen kotijoukkue meni menojaan. Samuel Luomaa karkasi Nopsan puolustukselta ja hän pääsi syöttämään maalin edustalle vapaana olleelle Lirinis Hazirille. Haziri osui yläputkeen ja paluupallo pomppi suoraan Sadikille, jolla oli helppo työ lisätä kotijoukkueen johtoa. Nopsan puolustus oli tilanteessa pahasti myöhässä.

Myös Kuusysin seuraava maali lähti Luomaan esityöstä. Luomaa ohitti kaukana maaliltaan vastassa olleen Enqvistin ja onnistui pelaamaan Hazirille. Hazirin keskitys kimpoili Nopsan maaliviivalle, josta Janne Niukkanen yritti vielä purkaa pallon saksilla. Pallo kuitenkin suuntautui Nopsan maaliin ja Kyykkä johti jo 4-1. Ottelun päätöslukemat viimeisteli Semen Kirillov Miika Tiaisen esityöstä.

Kyykkä otti voitollaan kiinnityksen kaupungin kolmosseuran tittelistä, joka viime kauden sarjataulukon perusteella jäi Nastolaan. Kyykkä on tällä hetkellä sarjan kärkikahinoissa, kun taas Nopsa taistelee sarjapaikastaan. Nopsa tarjosi Valkopaidoille hyvän vastuksen ennen viimeisen vartin väsähdystä. Nopsa kiusannee suurempia seuroja kotonaan suoraviivaisella pelityylillään. Kyykän on ratkaistava vaikeudet pelinrakentelussa ennen kuin haaveilun sarjanoususta voi aloittaa.