keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Otteluraportti: Lahden Reipas - MiPK 2-1


Tiistaina Lahden Kisapuistossa nähtiin ukkosilman sävyttämänä lahtelaisittain mielenkiintoinen ottelu, kun Lahden Reipas ja Mikkelin Pallo-Kissat kohtasivat. Vastakkain olivat myös FC Lahden suurimmat ikonit Drilon Shala, joka sai alleen ensimmäiset peliminuutit pitkän loukkaantumisen jälkeen ja suurista suurin Rafael. Itse ottelu päättyi Reippaan 2-1-voittoon. Maalit merkittiin Reippaan Kasperi Heinoselle ja Riku Heinille ja mikkeliläisten Tommi Ekmarkille.

Ottelun alku oli Reippaan, mutta Pallo-Kissat saivat nopeasti juonesta kiinni ja kymmenen minuutin pelin jälkeen ottelun hallinta siirtyi vieraille. Avausmaalia ei tarvinnut kauaa odottaa. Reilun vartin jälkeen Markus Hietala hävisi kaksinkamppailun ja Tommi Ekmark pääsi ampumaan lähietäisyydeltä etuyläkulmaan. Reippaan maalilla hyvän ottelun pelannut Juha Tuomi ei mahtanut takaiskulle mitään.

Reipas menetti entisestään otetta, kun Onuray Köse joutui jättämään kentän, mutta aivan paraatipaikkoja mikkeliläiset eivät saaneet. Reippaan paras paikka ensimmäisellä jaksolla tuli FC Lahdesta lainalla olleelle Tomi Kultille, joka puski Drilon Shalan keskityksen niukasti yli Jonne Urosen vartioiman maalin.

Toinen jakso oli ensimmäisen peilikuva. Alussa MiPK hallitsi ja Reipas heräsi jakson puolivälissä taistelemaan. Runsaslukuinen lahtelaisyleisö sai huokaista, kun Rafael pääsi kertaalleen nikkaamaan Hietalan ja Jussi Hauhian välistä, mutta legendan pusku meni niukasti rimaa hipoen yli.

Reipas heräsi viimeisellä vartilla taistelemaan. Kasperi Heinosta revittiin kaksin käsin nurin, mutta mies sai pelattua pallon laitaan. Tomi Kult ja Sakari Jokinen pelasivat kauniin seinäpelin ja Jokinen pääsi laittamaan kovan ja matalan keskityksen päätyrajalta maalille. Jonne Uronen sai hieman käsiään väliin, mutta Heinonen oli itse kärppänä paikalla päättämässä hyökkäystä maaliin.

Viisi minuuttia ennen loppua Reipas siirtyi johtoon Riku Heinin komealla yksilösuorituksella. Heini riisti itse pallon, kuljetti tyhjät pois ja ampui 25 metristä pallon Urosen käsien kautta yläkulmaan. Ottelun loppu oli lämmin, eikä vain sään puolesta. Reipas onnistui jokaisen tilanteen jälkeen kuumentamaan mikkeliläisiä, joten vieraiden kiri tyssäsi tuomarille mussutukseen.

Ottelun päätyttyä lahtelaislegenda Rafaelin ympärillä parveili joukoittain ihmisiä. Jotain brasilialaisen arvostuksesta Lahdessa kertonee myös hänen saamansa suosionosoitukset niin pelaajaesittelyssä, kuin vaihtoon tullessakin. Nousipa ihmisiä jopa seisomaan Rafaelin kävellessä vaihtoon ympäri Kisapuistoa.

FC Lahden pelaajista ottelussa esiintyivät Tomi Kult, joka kellotti 90 minuuttia, Drilon Shala, joka sai pitkän loukkaantumisen jälkeen alleen 66 minuuttia ja Matias Niuta, joka vaihdettiin kentälle ensimmäisellä jaksolla loukkaantuneen Kösen tilalle 37 minuutin kohdalla.


Lahtelaiset saapuivat sankoin joukoin katsomaan niin Rafaelia kuin Reipastakin (kuva: Taneli Okkonen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti