lauantai 4. toukokuuta 2019

Otteluraportti: Lahden Reipas - JäPS 3-1

Lahden Reipas palasi voitokkaasti liiton sarjoihin lumisateen pieksämässä Kisapuistossa. Reipas kaatoi Järvenpään Palloseuran lukemin 3-1. Teemu Toukonen osui kahdesti ja Jussi Hauhia kertaalleen. JäPS:n maalin iski Kron Rexhepi.

Vierailija tuli otteluun vauhdilla. Ville Ahola karkasi Reipas-toppari Markus Hietalalta, mutta Juha Tuomi venyi torjuntaan, kun ottelua oli takana vain viisi minuuttia. Seurannut kulma oli myös vaarallinen, mutta Tuomi onnistui kaapimaan pallon maaliviivalta ja Reipas selvisi ilman takaiskua.

JäPS hallitsi palloa, mutta ei saanut luotua vaarallisia maalipaikkoja. Reipas puolestaan pyrki pelaamaan pallon nopeasti JäPS:n linjan taa vauhtiin Mikko Tuomelle. Kotijoukkue hyödynsi jakson lopussa ainoan paikkansa. Roope Suonion pitkä rajaheitto rangaistusalueelle löysi Markus Hietalan, joka tiputti pallon maalin eteen Jussi Hauhialle. Kokenut Hauhia oli jäänyt paitsion rajamaille vapaaksi ja hän jatkoi pallon verkkoon ja Reippaan taukojohtoon.

Myös toinen jakso alkoi JäPS:n hallinnalla ja hieman ennen tuntia vierailija hyödynsi Viirupaitojen virheen. Reippaan paitsioansa petti pahan kerran ja Kron Rexhepi karkasi yksin läpi. Rexhepi ampui lähietäisyydeltä ohi Juha Tuomen ja tasoitti ottelun.

Maalin jälkeen JäPS jatkoi hallintaa, mutta paikkoja se ei onnistunut luomaan. Reipas rikkoi nopeat vastaiskut ja puolusti tiiviisti. Toisaalta Reipas ei saanut ylöspäin luotua kontrolloituja hyökkäyksiä. Ainoat paikat olivat molempien kaukovetoja, joista Jussi Hauhian tykki oli ainoa maalia kohti suuntautunut veto.

Reilu 20 minuuttia ennen loppua Reipas iski nopeaan tahtiin kaksi maalia. Ensin Roope Suonio antoi kulmapotkun maalinedus ruuhkaan. Mikko Tuomi voitti ykköspallon ja Teemu Toukonen puski vitosen boksista pallon verkkoon. Hetkeä myöhemmin Sakari Jokinen teki esityön ja vapautti Tuomen oikealta laidalta. Tuomi pisti matalan pallon pienestä kulmasta maalille ja Toukoselle jäi helppo työ siirtää Reipas ratkaisevaan 3-1-johtoon. Ottelun lopussa Reipas hieman väsyi ja vastaiskuista puuttui paras terä. Toisaalta Reipas jaksoi purkaa palloa omalta alueeltaan nöyrästi, eikä JäPS kyennyt hyödyntämään lopun painostusta. Näin olle Reipas palasi liiton sarjoihin voitokkaana.

Ottelussa oli merkillepantavaa myös JäPS:n heikko hermokontrolli. Ottelu pysyi erotuomari Ifeoma Kulmalan hanskassa hyvin, mutta JäPS keskittyi liiaksi tuomarille mussuttamiseen. Muutama merkityksetön väärin tuomittu rajaheitto sai järvenpääläisnipun kiehumaan läpi siistin ottelun.