lauantai 17. elokuuta 2019

Otteluraportti: FC Kuusysi - FC Kontu 2-3

FC Kontu haki pisteet perjantai-illan jännitysnäytelmästä Lahden Kisapuistosta FC Kuusysin vieraana. Ottelun loppulukemiksi merkattiin historiankirjoihin 2-3. Kotijoukkue Kuusysin maaleista vastasivat Burhan Sadik ja Fred Gabadji Kameni Baoudoin. Kontulalaisten maaleista vastasivat Markus Tukiainen ja KontUn seuralegenda Joni Häppölä, joka osui kahdesti.

Ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt KontU oli alussa vaikeuksissa Kyykän kanssa ja valkopaidat onnistuivatkin siirtymään johtoon. Tomi Metznerin keskitys putosi suoraan Burhan Sadikin rintaan. Sadik pudotti pallon itselleen ja viimeisteli Kyykän 1-0-johtoon, kun ottelua oli takana vain alle vartti.

KontU ei saanut maalin jälkeen peliään toimimaan ja Kyykällä olikin muutama maukas paikka lisätä johtoaan. Lähimmäs pääsi Tomi Metzner, joka ampui niukasti yli Burhan Sadikin esityöstä. Puolen tunnin jälkeen vierailija alkoi osoittaa heräämisen merkkejä.

Ottelua oli takana 32 minuuttia, kun helsinkiläisvierailijat lopulta onnistuivat varsin helponnäköisesti. Joni Häppölä syötti boksin kulmalta viereen Markus Tukiaiselle. Tukiainen pääsi ampumaan vapaasti ja pallo upposi komeasti suoraan Kyykän maalin yläkulmaan. Vain reilu minuutti myöhemmin palloa kaivettiin jälleen Kyykän verkosta kun Häppölä purjehti läpi Kyykän puolustuksen ja sijoitti KontUn 2-1 johtoon.

Vierailija näytti menevän menojaan, mutta Kyykkä iski tyhjästä ensimmäisen jakson loppuun. Mallikkaan ottelun pelannut Aaro Leutola laittoi oivan pistopallon Fred Gabadji Kameni Baoudoinille, joka ampui kaatuessaan pallon onnekkaasti takakulmaan yli KontU-vahti Anton Kosken. Tauolle siirryttiin yllättäen tasatilanteessa.

Ottelun toinen jakso oli vierailijoiden. KontU kykeni luomaan maalipaikkoja, mutta johto-osumaa helsinkiläiset eivät saaneet. Karim Jmaali ja Zamyad Bashouki osuivat molemmat kertaalleen yläputkeen. Kaksikko oli myös luomassa vierailijoille muutamaa muuta maukasta paikkaa, mutta Kyykkä kesti.

Noin 20 minuuttia ennen loppua Markus Tukiainen haastoi boksissa ja ottelun erotuomari Rainer Pekkinen näki rikkeen. Pallo vietiin varsin helpontuntuisesti pilkulle, eikä Häppölä erehtynyt. Joonas Meronen oli hyvin mukana, mutta KontU siirtyi 3-2-johtoon. Loppuottelu oli helsinkiläisten ja kontulalaisilla oli paikkoja lisäosumiin. Lähimmäs pääsi Jami Häppölä, jonka yrityksen maaliviivalta siivosi Kyykän kapteeni Julius Huusko. Lisäosumia ei nähty ja näin ollen pisteet matkasivat Helsinkiin.

Ottelun loputtua kontulalaiskannattajat yrittivät jokaisen lahtelaisen unelmaa: Kisapuiston pääkatsomon polttamista. Soihdut ja bängerit paukkuivat kauniissa syysillassa. KontU jatkaa yhä taistelua noususta Kakkoseen, vaikka ero sarjajohtaja PK Keski-Uusimaahan on yhä kuusi pistettä. Kyykkä puolestaan on keskikastissa, mutta putoamisviiva on yhä vain neljän pisteen päässä.