lauantai 17. elokuuta 2019

Otteluraportti: Lahden Reipas - Jippo 0-1

Lahden Reippaan pitkä tappioton putki tuli päätökseen Kisapuistossa, kun Joensuun Jippo nitisti pisteet matkaansa Kakkosen A-lohkon kamppailussa lukemin 1-0. Ottelun ainokaisen iski Jipon Aleksi Nissinen. Voitolla Jippo jatkaa taistelua noususta Ykköseen.

Ottelun alku oli vauhdikas ja molemmissa päissä nähtiin huippupaikat. Jipon Miika Vainikainen sai kuin varkain pallon Reippaan maalin edustalla. Reipas-vahti Juha Tuomi makasi tilanteessa jo maassa, mutta pystyi torjumaan Vainikaisen molemmat yritykset ihmeen kaupalla. Toisessa päässä Jussi Hauhia pääsi täräyttämään vastapalloon noin 30 metristä, mutta painava laukaus meni niukasti yli joensuulaisten maalin. Myös Tomi Kult kokeili kertaalleen keskikentältä nostoa maaliin Jippo-vahti Jirko Sorsan ollessa kaukana maalistaan, mutta FC Lahti -lainan vasemman jalan laukaus leijasi hieman ohi maalin.

Jippo oli kentällä selvästi aktiivisempi osapuoli ja Reipas joutui vain purkamaan palloa omalta alueeltaan. Joensuulaisten työ palkittiin hieman ennen taukoa. Jippo käänsi keskialueelta nopeasti hyökkäyksen. Lopulta Miro Turusen lähettämä pallo pomppi onnekkaasti koko pelaajapakan lävitse takatolpalle hiipineelle Aleksi Nissiselle, joka ampui lähietäisyydeltä lukemiksi 0-1. Samoissa lukemissa siirryttiin tauolle.

Toisella jaksolla Jippo vetäytyi, mutta Reipas puski päätään seinään. Juha Tuomelle Reippaan maalissa ei juuri torjuntoja kertynyt. Vasta ottelun viimeisellä kympillä Reipas sai luotua todellista painetta Jipon maalille. Paras paikka syntyi Roope Suonion pitkästä rajaheitosta, jossa ensimmäisinä olivat Jussi Hauhia ja Markus Hietala. Jipon Antti Åke siivosi kuitenkin pallon maaliviivalta. Jippo kesti Reippaan loppurynnistyksen ja näin ollen pisteet lähtivät kohti Joensuuta. Viirupaidat puolestaan pääsivät keskittymään Sikajuhliin, jotka yleisömäärän perusteella olivat pienoinen menestys. Tunnelma ottelun jälkeen oli tappiosta huolimatta varsin iloluontoinen.

Yksi symppaamani seura Suomessa on vuosia ollut Jippo, koska asuin Joensuussa liki seitsemän vuotta. Oli hienoa nähdä kauniissa kesäillassa maajoukkuemies Timo Tahvanainen ja vanha sotaratsu Antti Åke. Reippaan paidassa pelanneet FC Lahti -lainat Tomi Kult ja Lassi Forss jäivät hieman pimentoon ottelussa.

Seuraavana Reippaalla on edessä kaksi klassikko-ottelua. Ensin Reipas matkaa Mikkeliin MP:n 90-vuotisjuhliin ja sen jälkeen Kisapuistoon saapuu ”Viipurin derbyyn” Kouvolan Sudet. Reipas on sarjassa viidentenä hyvissä tarkkailuasemissa, Jippo puolestaan haastaa mikkeliläisiä sarjakakkosena.