lauantai 31. elokuuta 2019

Otteluraportti: Lahden Reipas - Sudet 4-1

Lahden Reipas kylvetti Kouvolan Susia ”Viipurin derbyssä” aurinkoisessa Kisapuistossa lukemin 4-1. Reippaan maaleista kaksi iski Tomi Kult. Miska Verkko ja Lassi Forss osuivat kumpainenkin kertaalleen. Susien ainokaisesta vastasi Joshua Ervaala.

Ottelun ensimmäinen jakso oli vauhdikas ja Reipas iskikin heti viiden minuutin kohdalla. Roope Suonion nopea ja pitkä rajaheitto Tomi Kultille käynnisti lahtelaisten nopean hyökkäyksen. Kult alusti Riku Heinille vetopaikan, mutta Heini syötti vielä viereen Lassi Forssille ja vasta 17-vuotias Forss sai vapaasti sijoittaa uransa avausmaalin miesten peleissä ohi kokeneen Ville Iiskolan.

Iiskola joutui torjuntatöihin toistuvasti, kun kolmikko Heini-Kult-Forss pyöritti peliä. Kertaalleen myös Eetu Sassila lähti purjehtimaan topparin paikalta läpi kentän, mutta kokeneen kehäketun matka pysähtyi viimeiseen linjaan. Toisessa päässä FC Lahti -laina Joona Tiainen joutui torjumaan Joshua Ervaalan ja Niko Nakarin vaaralliset vedot.

Reipas iski vielä kertaalleen ensimmäisen jakson loppuun. Riku Heinin millintarkka keskitys tuli Miska Verkolle, joka ohjasi pallon ohi Iiskolan. Tauolle siirryttiin näin ollen kotijoukkueen 2-0-johdossa pienen torikokouksen saattelemana.

Myös toinen jakso alkoi vauhdikkaasti. Tomi Kultilla oli kaksi loistavaa paikkaa aivan jakson alkuun, mutta Iiskola torjui vaivoin Kultin molemmat yritykset. Kymmenen minuutin kohdalla Kult ja Kasperi Heinonen puolestaan petasivat paikan Lassi Forssille, mutta tällä kertaa Forssin veto meni niukasti ohi.

Noin tunnin kohdalla Reipas lisäsi johtoaan kulmapotkusta. Eetu Sassila voitti ykköspallon ja Tomi Kult pääsi tökkäämään Viirupaidat jo 3-0-johtoon. Reippaan ote kuitenkin herpaantui maalin jälkeen ja kaksi minuuttia myöhemmin Joshua Ervaalalle jäi liki vanhan linja-autoaseman verran tilaa keskellä. Hän pommitti noin 20 metristä pallon suoraan Reippaan maalin yläkulmaan. Joona Tiainen Reippaan maalissa oli voimaton.

Maalin jälkeen Reipas kokosi itsensä ja hallitsi palloa ja peliä suvereenisti. Aivan ottelun lopussa Reipas kaunisteli lukemia, kun debyyttiään pelannut Lassi Kovalainen ja Kasperi Heinonen syöttelivät liki maaliviivalla ja Tomi Kult laittoi irtopallon verkkoon. Näin ollen Reipas nappasi kolme sarjapistettä ja nousi jälleen neljänneksi lohkossaan. Susien tappio puolestaan varmisti kouvolalaisten tippumisen sarjaporrasta alemmas.

FC Lahden lainakolmikko pelasi hyvän ottelun. Lassi Forss palkittiin ottelun jälkeen parhaana pelaajana. Hän pelasi 87 minuuttia. Kult ja Tiainen pelasivat täyden ottelun.