lauantai 29. helmikuuta 2020

Otteluraportti: Lahden Reipas - Kultsu FC 5-2

Lahden Reipas ja Joutsenon Kultsu FC pelasivat karkauspäivälauantaina maalirikkaan harjoitusottelun Mukkulan kuplassa. Reipas vei ottelun nimiinsä lukemin 5-2. Viirupaitojen osumista vastasivat Jussi Hauhia, Tino Villgren, Roni Rinne, Roope Suonio ja Kasperi Heinonen. Vierailijoiden osumat merkittiin Miko Lötjöselle ja Aleksi Sainiolle.

Reipas nappasi ottelussa pallonhallinnan heti alussa. Kultsu puolestaan yritti hyökätä maalivahti Saku Pesosen nopeilla avauksilla Reippaan linjan taa. Kultsun taktiikka tuottikin tulosta, kun Aleksi Sainio ja Miko Lötjönen pääsivät ylivoimahyökkäykseen. Sainio pelasi lopulta avopaikan Lötjöselle, joka onnistui ohittamaan Reipas-vahti Joonas Merosen.

Reipas kuitenkin tasoitti ottelun vielä ensimmäisellä jaksolla. Miska Verkko ja Roope Suonio pelasivat hyvin yhteen oikeassa laidassa ja Suonio pääsi keskittämään maalille. Paikalle oli hiipinyt keskikentän pohjalta Jussi Hauhia, joka puski pallon elegantisti verkon perukoille. Tauolle siirryttiin näin ollen tasatilanteessa.

Toinen jakso alkoi vauhdilla ja molemmat joukkueet vaihtoivat jakson edetessä pelaajiaan runsaasti. Ensimmäistä maalia ei Mukkulassa kauaa jouduttu odottelemaan. Joutsenolaisten Markus Kyläheiko pelasi Aleksi Sainiolle avopaikan, eikä Tampereelta itärajalle siirtynyt Sainio erehtynyt, vaan ohitti Reippaan maalille vaihdetun Tom Hellqvistin vain vajaan viiden peliminuutin jälkeen.

Reipas kuitenkin kuittasi itsensä jälleen tasoihin. Roope Suonio antoi kulmapotkun ja topparina luutinut Tino Villgren puski vapaasti pallon maaliin. Reippaan tasoitusmaalin jälkeen vierailijoiden hyökkäykset tyrehtyivät kerta toisensa jälkeen, mutta Reipas jatkoi maalitehtailuaan. Kasperi Heinonen pelasi Roni Rinteen yksin läpi ja Reipas siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon.

Kymmenisen minuuttia ennen loppua Kasperi Heinonen hankki Reippaalle vapaapotkun rangaistusalueen rajalta. Roope Suonio asteli pallon taakse ja sijoitti pallon kauniisti Kultsun maaliin. Loppulukemat 5-2 iski Kasperi Heinonen ottelun viimeisellä sekunnilla. Heinonen uitti pallon maaliin Jussi Hauhian esityöstä.

Sarjanousija Kultsu onnistui alussa yllättämään Reippaan nopeilla vastaiskuilla, mutta kun Reipas pudotti hieman linjaansa, ei Kultsu enää päässyt maalipaikoille. Reippaan esitys puolestaan oli taktisesti erittäin kypsä ja etenkin laitapelaaminen toimi. Keskikentän moottorina toimineet Erik ja Kasperi Heinonen pyörittivät peliä mallikkaasti. Kärjessä viilettänyt Sakari Jokinen jäi läpi ottelun pimentoon.