sunnuntai 23. helmikuuta 2020

Otteluraportti: Nopsa - FC Kuusysi 1-3

Nastolan Nopsa ja FC Kuusysi mittelivät sunnuntai-iltapäivän ratoksi harjoitusottelussa Mukkulan kuplassa. Paikallispelin voittajaksi kampesi Kyykkä lukemin 3-1. Kyykän maaleista vastasivat Lirinis Haziri ja kahdesti osunut Nicola Kuokkanen. Nopsan ainokaisen iski Tero Kinnunen.

Kyykkä otti ottelussa ohjat heti käsiinsä, piti palloa ja laittoi itälahtelaiset juoksemaan pallon perässä. Nopsa puolestaan pyrki iskemään nopeilla pistohyökkäyksillä Kyykän linjan taa. Nopsan taktiikka olikin tuottaa tulosta ensimmäisen vartin aikana, kun Janne Niukkanen murtautui laidalta ja ampui lähes päätyrajalta tulisen kudin. Pallo viisti kuitenkin vain yläputkea.

Nopsan linjojen etäisyydet olivat koko ottelun ajan varsin suuret ja Kyykkä onnistui ajoittain hyödyntämään tätä. Ensimmäisen jakson lähestyessä puoliväliä Kuusysi onnistui myös maalinteossa. Lirinis Haziri haastoi vasemmalta laidalta ja pääsi vetopaikkaan. Veto blokattiin, mutta paluupallo putosi suoraan vapaana olleelle Nicola Kuokkaselle, joka nosti pallon takakulmaan.

Nopsan nopea hyökkäys oli tuottaa tulosta heti avausosuman jälkeen. Joonas Survonen ampui terävästi, mutta lopputuloksena oli vain kulmapotku Kyykän maalivahdin torjunnan jälkeen. Ensimmäisen jakson loppupuolisko oli varsin fyysistä kamppailua, eikä maalipaikkoja syntynyt.

Toisella jaksolla asetelma kääntyi, sillä Nopsa nappasi pallonhallinnan ja Kuusysi pyrki iskemään nastolalaisten linjan taa pallonriistojen jälkeen. Ensiminuuteilla Nopsa oli onnistua kulmasta, kun pallo tuli Janne Niukkaselle tarjottimella. Kokenut pelimies kuitenkin laittoi avopaikasta ohi.

Kymmenen minuutin jälkeen Kyykkä onnistui jälleen. Puolustuksen purkupallo tavoitti linjan taakse hiipineen Nicola Kuokkasen ja Kuokkanen tyylitteli tsippaamalla pallon maaliin ja Kyykän 2-0-johtoon. Hetkeä myöhemmin Kuokkanen oli lähellä onnistua hattutempussa vastaavassa tilanteessa, mutta pallo kumahti molempiin pystypuihin ennen kimpoamistaan väljemmille vesille.

Vajaa 20 minuuttia ennen loppua Nopsa alkoi väsyä selvästi ja Kyykkä sai peliä haltuun enemmän. Lirinis Haziri karkasi läpi ja sijoitti päivän kolmannen maalin. Ottelun loppulukemat 3-1 viimeisteli Tero Kinnunen Eetu Heleniuksen esityöstä muutama minuutti ennen ottelun loppua.

Samassa lohkossa pelaavat Kyykkä ja Nopsa hakivat jo ennakkoasetelmia kesälle. Ottelussa nähtiin varsin paljon varoituksia, vaikka peli oli suhteellisen siistiä paikallisotteluksi. Kyykkä oli selkeästi taitavempi joukkue, mutta Nopsa hoiti useita tilanteita ja kaksinkamppailuja kokemuksellaan. Kesäksi on siis odotettavissa tiukkoja kamppailuja Lahden kummallakin reunalla.