lauantai 22. helmikuuta 2020

Otteluraportti: Lahden Reipas - PEPO 0-1

Lappeenrantalainen PEPO kaatoi Lahden Reippaan harjoitusottelussa Mukkulassa lauantaina lukemin 1-0. Ottelun ainoan maalin iski vierailijoiden Markus Koistinen. Molemmat joukkueet pelaavat kesällä samassa Kakkosen lohkossa.

Reipas oli ottelun alussa suurissa vaikeuksissa ja viirupaidat sortuivat helppoihin virheisiin. PEPOlla oli ensimmäisellä kymmenminuuttisella paikat jopa kolmeen maaliin. Ensin Markus Koistinen ja Joona Viskari pääsivät ylivoimahyökkäykseen, mutta Viskarin veto liki tyhjään maaliin kolahti vain sivuverkkoon. Hetkeä myöhemmin Samu Suoraniemi keskitti ja Reippaan puolustaja Roope Suonio ohjasi pallon oman maalin yläputkeen ja Reipas selvisi jälleen vastaiskusta säikähdyksellä. Lopulta Suoraniemen matala keskitys löysi maalin edustalta Markus Koistisen, joka jatkoi pallon ohi Joonas Merosen ja vierailijat siirtyivät johtoon.

Maalin jälkeen ottelu tasoittui ja Reippaan keskiakseli Riku Heini – Kasperi Heinonen pääsi hyrräämään. Vaarallisille paikoille kotijoukkue ei kuitenkaan päässyt, vaan viirupaitojen parhaaksi paikaksi ensimmäisellä jaksolla jäi Heinin roikotusyritys liki puolesta kentästä. Aivan jakson lopussa Reippaan Eetu Sassila pääsi vielä kokeilemaan vastapalloon, mutta tällä kertaa otsikot jäivät saavuttamatta ja veto karkasi räikeästi ohi. Tauolle siirryttiin vierailijoiden johdossa.

Toisella jaksolla PEPO aloitti vaihtoruletin, joka pudotti ottelun tempoa. Vierailijat loivat silti vastaiskuista ja tilanteenvaihdoista muutaman maukkaan paikan. Paul Obi tykitti, mutta Joonas Meronen torjui pallon kulmaksi. Vartti ennen loppua Obi petasi paikan Nikke Veikkaselle, mutta Meronen venyi jälleen.

Reipas oli onnistua toisella jaksolla erikoistilanteista. Riku Heinin kierteinen kulmapotku oli lähellä painua suoraan sisään. Kymmenen minuuttia ennen loppua Roope Suonion pitkä rajaheitto jäi pyörimään lappeenrantalaisten maalin eteen ja Miko Sederholm otti triplatorjunnan. Näin ollen PEPO nappasi 1-0-voiton tasapainoisella esityksellä. Reipasta vaivasi läpi ottelun pieni huolimattomuus, sillä syötöt karkailivat liian useasti vastustajan jalkaan.