lauantai 12. syyskuuta 2020

Otteluraportti: FC Kuusysi - NJS/2 4-3

FC Kuusysi ja NJS/2 kohtasivat toisensa Kisapuiston viileässä syysillassa perjantaina vauhdikkaassa Kolmosen ottelussa. Kyykkä vei maali-iloittelun nimiinsä lukemin 4-3. Kyykän maaleista vastasivat Burhan Sadik, Matvej Sukhotin ja Lirinis Haziri, joka osui kahdesti. Vierailijoiden osumat merkittiin Onni Pajuojalle ja Matti Kaipiolle, joka Hazirin tapaan osui kahdesti.

Ottelu oli alusta asti vauhdikas ja vierailijat onnistuivat viiden peliminuutin jälkeen. NJS purki Kuusysin prässin ja sai luotua vasemmalle laidalle ylivoiman. Jesse Suojasalmi keskitti, mutta Kyykän Nicola Kuokkanen sai päätään väliin. Suojasalmi sai pallon uudestaan ja keskitti matalamman pallon. Pallo kimpoili lopulta noin 20 metriin Matti Kaipiolle, joka täräytti komean ylänurkkavedon. Kyykän maalilla pelannut Kari Puustinen oli voimaton ja vierailija siirtyi 1-0-johtoon.

Myös kotijoukkue pääsi paikoille. Lirinis Haziri pujotteli kertaalleen koko vasemman kaistan läpi, mutta veto meni niukasti ohi. Vartin jälkeen Kyykkä avasi lopulta maalitilinsä. Adedayo Dejin kulmapotku putosi suoraan Burhan Sadikille, joka puski pallon verkkoon maalivahti Rasmus Karvisen käsien kautta.

Molemmat loivat maalipaikkoja vuoroin, mutta maalivahdit onnistuivat pysäyttämään niin Lirinis Hazirin ja vierailijoiden Eetu Sankkisen yritykset. NJS hallitsi peliä hienokseltaan, mutta molemmat onnistuivat vielä ensimmäisellä jaksolla maalinteossa.

Vajaa kymmenen minuuttia ennen ensimmäisen jakson loppua Kyykkä siirtyi johtoon. Tomi Mezner laittoi NJS:n linjan taa juoksupallon, johon Lirinis Haziri ehti. Läpiajossa ollut Haziri ampui, mutta Rasmus Karvinen torjui ensimmäisen yrityksen. Haziri kuitenkin seurasi paluupallon ja laittoi sen varmasti voimalla maaliin.

NJS kuitenkin tasoitti minuutteja myöhemmin kauniin kuvion seurauksena. Akseli Myllö ja Joni Murtomaa alustivat paikan ja Matti Kaipio sai sijoittaa vapaasti pallon alakulmaan ohi Kari Puustisen. Vauhdikkaan jakson lukemiksi kirjattiin 2-2.

Toiselle jaksolle Kyykkä tuli hyvällä jalalla ja kotijoukkue nappasikin hallinnan itselleen. Kuusysin murtautumismallit olivat hallinnasta huolimatta heikkoja ja valkopaitainen kotijoukkue joutui luottamaan yksilötaitoon. Lirinis Haziri loikin Kyykän parhaan paikan, mutta Rasmus Karvinen torjui. Burhan Sadik pääsi paluupalloon, mutta Sadikin tökkäys meni niukasti ohi.

Tunnin pelin jälkeen molempien joukkueiden linjojen etäisyydet kasvoivat kentällä ja tilaa oli kuin sunnuntaitorilla. Molemmat joukkueet pääsivät useita kertoja ylivoimahyökkäyksiin, mutta puolittaisia maalipaikkoja kummempaa ei Kisapuiston iltavalaistuksessa nähty ennen viimeistä kymmenminuuttista.

Viimeisellä kymmenminuuttisella alkoi jälleen tapahtua. Kuusysi iski nopeasti vastaan ja Daniel Susi syötti pienen viereen. Hetkeä aikaisemmin kentälle tullut Matvej Sukhotin sai pallon. Hän katsoi ja roikotti täydellisen putoavan lehden rangaistusalueen kulmalta yli Rasmus Karvisen. Pallo putosi juuri ja juuri ennen maalia ja upposi NJS:n maalin yläkulmaan.

NJS haki maalin jälkeen tasoitusta riskillä ja avasi kotijoukkueelle maalipaikan. Matvej Sukhotin alusti lisäajalla paikan Lirinis Hazirille, joka ampui etukulmasta lukemiksi 4-2. Lisäajan maalit eivät kuitenkaan jääneet siihen, vaan myös NJS onnistui kaventamaan. Matti Kaipion painava vapaapotku 40 metristä tuotti Kyykkä-vahti Kari Puustiselle vaikeuksia ja hän torjui pallon eteensä. Paluupallossa oli ensimmäisenä paikalla Onni Pajuoja, joka siirsi vauhdikkaan ja tapahtumarikkaan ottelun loppulukemiksi 4-3.