sunnuntai 20. syyskuuta 2020

Otteluraportti: Lahden Reipas - Kultsu FC 7-1

Tässä vaiheessa ottelu oli vielä tasainen.

Lahden Reipas nuiji syksyisessä Kisapuistossa joutsenolaisen Kultsu FC:n korttirikkaassa ottelussa lukemin 7-1. Reippaan Olli Tynkkynen iski kolme ja Sakari Jokinen kaksi osumaa. Erik Heinonen ja Driton Shala tekivät maalit mieheen. Vierailijoiden ainokaisen viimeisteli Alexander Odeh.

Reipas nappasi heti ohjat käsiinsä ja loi muutaman maukkaan maalipaikan. Entinen FC Lahti -vahti Saku Pesonen kuitenkin torjui niin Olli Tynkkysen kuin Sakari Jokisenkin yritykset. Etenkin kolmikko Jokinen-Tynkkynen-Suonio oli vahvalla jalalla liikenteessä yhdessä keskikentällä häärineen Kasperi Heinosen kanssa.

Reippaan hyvä vire ja painostus pakotti vierailijat rikkomaan useaan otteeseen ja erotuomari Santeri Niemisellä oli töitä. Hän laputti tiiviiseen tahtiin repimiset pois ja reilun vartin jälkeen Kultsun Teemu Kiljunen katseli jo toistamiseen keltaista korttia. Näin ollen vierailijat joutuivat miehen vajaalle.

Ylivoimalla Reipas jatkoi painostusta, mutta vapauttavaa avausosumaa ei kuulunut. Muutama minuutti ennen taukoa vierailijoiden Miguel Rodriguez hölmöili itsensä suihkuun toisella varoituksella pelin ollessa poikki. Näin Reipas pääsi kahden miehen ylivoimalle.

Ensimmäisen jakson lisäajalla Viirupaidat onnistui lopulta hyödyntämään paikkansa. Sakari Jokinen vapautti Olli Tynkkysen maalintekoon ja Lahteen palannut maalipyssy vei kliinisesti kotijoukkueen 1-0-taukojohtoon. Kultsun jakson parhaat paikat olivat Yusuke Unokin ja Alexander Odehin kaukoroikotusyritykset, jotka Reippaan maalilla torjunut FC Lahti -laina Joona Tiainen poimi varmasti.

Toisella jaksolla Reipas jatkoi siitä, mihin ensimmäisen lopussa jäi ja painoi kaasun pohjaan. Noin puolen minuutin pelin jälkeen Miska Verkko ampui ja Saku Pesonen torjui pallon eteensä. Karoilla oli ensimmäisenä Olli Tynkkynen, joka tuplasi kotijoukkueen johdon.

Reipas onnistui vielä kolmesti seuraavaan viiteen minuuttiin. Ensin Erik Heinonen tykitti kulmapotkun jälkitilanteesta purkupallon suoraan yläkulmaan. Sitten Sakari Jokinen seurasi oman laukauksensa loppuun ja laittoi paluupallon verkkoon ja lopuksi Kasperi Heinonen alusti ja Jokinen upotti jo toisen maalinsa ja siirsi kotijoukkueen jo 5-0-johtoon.

Reipas höllensi hieman kaasujalkaa, mutta tunnin pelin jälkeen palloa kaivettiin jälleen Saku Pesosen selän takaa. Olli Tynkkynen meni väkisin läpi Kultsun puolustuksen pallon kanssa ja iski hattutempun täyteen. Tynkkynen on paluunsa jälkeen iskenyt kolmessa ottelussa jo neljä maalia.

Reipas hölläsi ja vaihtoi maalien jälkeen lisää ja Kultsu pääsi epätoivoisiin yhden miehen vastaiskuihin. Yusuke Unoki pääsi ampumaan vaarallisesti reilu 20 minuuttia ennen loppua Reippaan puolustuksen lepsuillessa. Pallo otti kimmokkeen ja meni lopulta niukasti ohi. Hetkeä myöhemmin Miko Lötjönen sai kuljetettua pallon rangaistusalueelle ja Reippaan FC Lahti -laina Tapio Torpo astui hänen kantapäälleen. Pallo vietiin pilkulle ja Alexander Odeh upotti sen varmasti maaliin.

Ottelun lopussa Reipas loi vielä muutaman paikan. Berat Köse kolisutteli maalipuita ja Teemu Toukonen pääsi kertaalleen huippupaikkaan. Paikoista huolimatta ainoastaan Driton Shala onnistui. Hän harhautti ja sai jalkansa vapaaksi. Tarkka tulinen kuti painui vastustamattomasti ohi Saku Pesosen ja upposi aivan tolpan juureen. Näin ollen Reipas nappasi arvokkaat pisteet ja karisti putoajan paikalla olevaa Kultsua jo seitsemän pisteen päähän.