lauantai 26. syyskuuta 2020

Otteluraportti: Järvelän Jäppärä - Kotkan Kiri 3-0

Järvelän hiljainen kylänraitti on valmistautumassa otteluun.

Riihimäki-Pietari rata juhlii 150-vuotista taivaltaan, joten lauantain ratoksi hyppäsin kyseiselle rataosuudelle ja istuin junan kyydissä pari pysäkkiä Järvelään. Järvelän Jäppärä kohtasi kauniissa syyshelteessä Miesten Vitosessa sarjapaikasta taistelevan perinteikkään TUL-seuran Kotkan Kirin. Jäppärä vei viihdyttävän ottelun nimiinsä lukemin 3-0.

Järvelän idyllinen kenttä on aivan keskustassa.

Ottelu alkoi viihdyttävästi ja vauhdikkaasti. Kotijoukkue siirtyikin alussa 1-0-johtoon. Miska Leppäsalo iski maalin komealla vasemman jalan laukauksella kauniin syöttökuvion päätteeksi. Ottelua oli takana vain reilu kuusi minuuttia.

- Serkkumies pelasi kivasti vapaan paikan ja oli kiva vetää sisään. Ihan rutiinilla, kommentoi voittomaalin iskenyt Leppäsalo.

Ottelusta katosi pian tempo. Jäppärä menetti maalin jälkeen otteen, mutta puolustus pelasi fiksusti ja piti vierailijat pois paikoilta. Toisessa päässä Sami Tamminen puski rajaheiton jälkeen tolppaan. Suurimmat taistelut nähtiin keskikentällä, jossa kumpainenkin joukkue taklasi, repi ja raastoi.

Puolen tunnin paikkeilla alkoi tapahtua vauhdilla. Kirin Jake Paananen kääntyi taitavasti ja ampui, mutta Jäppärä-kassari Jonas Nieminen torjui. Heti perään Kirin Tino Kasurinen keskitti täysin vapaalle Sami Hänniselle, mutta Nieminen veti pidemmän korren ja torjui. Toisessa päässä puolestaan Juho-Pietari Aaltonen rakensi Sami Tammiselle tuhannen taalan paikan, mutta Tammisen maaliton putki jatkui. Tauolle lähdettiin kotijoukkueen johdossa.

Toisella jaksolla tuomarit varastivat show'n ja Jäppärä iski kaksi maalia. Ensin Max Lampenius sijoittui oikea-aikaisesti ja purkupallo kimposi hänen jalastaa suoraan Kirin yläkulmaan. Lampenius karkasi vielä hetkeä myöhemmin oikealta laidalta ja sijoitti taululle 3-0-lukemat.

Ottelu meinasi lähteä tuomariston käsistä. Pääkatsomon puoleinen linja keskittyi enemmän penkin kanssa keskusteluun ja häntä usein harmitti, kun juttu jäi kesken linjatuomarin valuessa kohti paitsiolinjaa. Päätuomari puolestaan nosteli ja vihelsi miten sattuu ja sai molemmat joukkueet epäuskoisiksi.

Vajaa vartti ennen loppua kipeästi pisteitä kaivannut Kiri sai rangaistuspotkun. Ilkka Hänninen kaatui boksissa ja pallo vietiin täplälle. Sami Hänninen ampui pilkun railakkaasti yli ja palloa haettiin läheiseltä rakennustyömaalta. Kiri nosti lopussa vielä erikoistilanteisiin koko nippunsa. Paras paikka tuli maalivahti Aku-Paavo Montoselle, joka pääsi puskemaan vapaasti Eetu Parpalan kulman niukasti ohi. Näin ollen pisteet jäivät Järvelään ja Silverin terassilla riitti iloisia pelimiehiä.