sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Otteluraportti: Lahden Reipas- Nurmijärven Jalkapalloseura 4-1

Lahden Reipas varmisti sarjapaikkansa Kakkosessa kun Nurmijärven Jalkapalloseura kaatui sateisessa Kisapuistossa lukemin 4-1. Reippaan maaleista kaksi iski hyvän syksyn sävelen löytänyt Janne Hahl. Muista kotijoukkueen osumista vastasivat Eetu Sassila ja Erik Heinonen. Vierailijoiden ainokainen merkittiin Onni Soiniemelle.

Reippaan edellisestä mestaruudesta tuli kuluneeksi tasan 50 vuotta.

Ottelun alussa kunnioitettiin Reippaan viimeisiä pääsarjamestareita vuodelta 1970. Kenties tuon innoittamana Viirupaidat otti ottelun hallintaansa heti alussa. NJS puolusti tiiviisti, eikä kotijoukkue päässyt aivan huippupaikoille. Vierailija puolestaan yritti iskeä nopeilla vastaiskuilla, mutta Reippaan maalilla ollut Joona Tiainen ei juuri palloon joutunut koskemaan.

Reilun vartin jälkeen Reipas käänsi hallinnan myös tehoiksi. Roope Suonin kulmapotku kaarsi kauniisti maalille. Berat Köse osui palloon hieman ennen NJS-vahti Otso Knuuttilaa ja kassari pudotti pallon eteensä. Paikalla oli kokeneena kettuna ensimmäisenä Eetu Sassila, joka siirsi pallon varmasti verkon perukoille.

Puolen tunnin jälkeen Reipas osui kahdesti. Ensin Roope Suonion rajaheitto jäi pyörimään vierailijoiden boksiin ja Janne Hahl ampui tyylikkäästi pallon riman kautta sisään. Hetkeä myöhemmin Reippaan pelinrakennus onnistui kauniisti ja Hahl karkasi läpiajoon viimeistelemään lukemiksi 3-0.

Reipas dominoi jaksoa kuin valkoposkihanhet Pikku-Veskun rantaa. Vierailijoiden paikat jäivät vähiin ja ainoastaan Tony Lehtimäki sai laukauksen maalia kohden. Näin ollen tauolle lähdettiin kotijoukkueen reilussa johdossa.

Tauon bingo toi elämäni ensimmäisen bingovoiton, komean pipon, joita saa Reippaan peleistä.

Toiselle jaksolle vierailija teki useita vaihtoja ja ne purivat. Reipas oli vaikeuksissa NJS:n prässin kanssa ja se poiki vierailijoille paikkoja. Heti alussa Tony Lehtimäki pääsi ampumaan vastaiskun päätteeeksi, mutta Joona Tiainen venyi huipputorjuntaan. Jatkopalloon kerkesi ensimmäisenä Miro Salminen joka laittoi karat niukasti ohi.

Painostuksesta huolimatta vierailija onnistui vasta 20 minuuttia ennen loppua. Reippaan merkkaus kulmapotkussa petti ja Onni Soiniemi pääsi kaventamaan pienestä jatkosta lukemiksi 3-1. Reipas kuitenkin kuittasi heti perään ja lopetti NJS:n pyristelyn. Kasperi Heinonen puhkaisi pystysyötöllään vierailijoiden puolustuksen ja Johannes Karjalainen käänsi vapaasti pallon maalintekosektorille. Erik Heinosen laukaus upposi kohteeseen ja Reipas ratkaisi ottelun.

Lopussa Drilon Shala pelasi vielä NJS:n hyökätesä riskillä paikan taustalle nousseelle Valtteri Entolalle, mutta lisämaaleja ei Kisapuiston sunnuntaissa enää nähty. Voitolla Reipas varmisti sarjapaikkansa, NJS puolestaan joutuu vielä kaapimaan pisteitä varmistaakseen sarjapaikkansa matemaattisesti.