lauantai 10. lokakuuta 2020

Otteluraportti: Järvelän Jäppärä - Myrskylän Myrsky 1-2


Aleksis Kiven päivänä on hyvä juhlia suomalaista maaseutua, koska vaihtoehtona oli kunnioittaa Jari Litmasen patsaan kymmenvuotista historiaa. Reijo Hutun teokset eivät kovin kaksisia ole, joten suuntasin katselemaan hämäläistä maaseutua Seitsemän veljeksen hengessä. Järvelän Jäppärä kohtasi kotonaan Myrskylän Myrskyn, tuon Lasse Virénin kasvattajaseuran. MyMy ei tänään kaatunut, kuten Lasse, vaan kaapi 2-1-voiton.


Ottelu oli tasainen ja keskikentän taistelupalloa. MyMy hallitsi, mutta Jäppärä loi paremmat paikat. Heti alussa Leppäsalon serkukset Miska ja Jesse pelasivat paikan Sami Tammiselle, mutta maalipyssyn kuti kolahti logoon. Myös Max Lampenius ampui kertaalleen tulisen maanuoliaisen.


Jakson puolivälissä myös vierasjoukkue sai huippupaikkoja. MyMyn Tino Puustinen keskitti ja Mika Anttila pääsi puskemaan. Anttila kuitenkin puski tyhjästä maalista rajusti yli. Jäppärä kuitenkin taisteli ja puolusti uhrautuvasti.


Ensimmäisen jakson lopulla vierasjoukkue onnistui. Kristian Karppinen osui Tino Puustisen jalkoihin boksissa ja pallo vietiin pilkulle. Mika Anttila upotti pilkun varmasti vasempaan alakulmaan ja Myrskylän Myrsky siirtyi 1-0-taukojohtoon.


Myös toinen jakso alkoi pilkulla, kun sama parivaljakko kolaroi jälleen rangaistusalueella. Tällä kertaa Mika Anttila yritti sijoittaa oikeaan alakulmaan, mutta Jonas Nieminen aavisti ja torjui pallon tiikeriloikallaan.


Jäppärä oli koko jakson alakynnessä, mutta onnistui silti maalinteossa. 20 minuuttia ennen loppua Jesse Leppäsalon millin tarkka keskitys löysi Sami Tammisen, joka puski pallon vastustamattomasti maaliin. Reijo Huttu suunnittelee jo Tammiselle patsasta Järvelän asematorille, Paparazzin eteen. Jäppärä sai tasoitusosumasta virtaa ja Joose Lehtosen kierteinen vapaapotku leijaili vain millejä ohi maalin.


Ottelun panos näkyi, sillä vierasjoukkue halusi maalin. Tunteet kuumenivat useaan otteeseen ja Jäppärän Jaakko Teittinen katseli vaihtopenkillä punaista joulukorttia. Noususta kamppaillut MyMy kuitenkin kampesi itsensä sarjaporrasta ylemmäs. MyMyn Teemu Ronkaisen kulma pomppi Suomi-Unkari-matsin kaltaisesti Jäppärän maaliin ja MyMyn juhlat olivat sinettä vaille valmiit. Liki 500-päinen yleisö, josta osa oli matkannut Myrskylästä asti, sai lopulta todeta Myrkylän Myrskyn nousujuhlia.


Soihdut syttyivät, laulut raikasivat ja kenttä täyttyi iloisista juhlijoista. Jäppärällä panoksena ottelussa oli lähinnä saunaillan palkintopullot, joten myös Silverin terassilla hymy oli herkässä. Kaunis syksyinen ja aurinkoinen iltapäivä tarjosi jalkapalloelämyksen.


Yleisöä Järvelän kentälle oli kerääntynyt hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti