lauantai 31. lokakuuta 2020

Otteluraportti: Lahden Reipas - FC Viikingit 1-2

Lahden Reipas ja FC Viikingit kohtasivat tiukassa Kakkosen matsissa Kisapuistossa syksyisessä ilmassa. Ottelu päättyi lukemin 1-2. Samalla Reippaan Petri Järvisen pitkä pätkä viirupaitojen peräsimessä tuli päätökseen. Viikingeillä oli ottelussa vielä panosta ja voitolla vuosaarelaiset saivat saivat vielä sauman säilyä. Ottelun maaleista vastasivat Reipas-legenda Teemu Toukonen ja Viikkareiden Max Ehrnrooth ja Pierre Nlaté.

Reipas pelasi ensimmäisen jakson vapautuneesti ja hallitsi jaksoa. Miska Verkko ampui ja pallo kimposi yllättäen Kasperi Heinoselle. Viikinki-vahti Denys Pervov kuitenkin onnistui torjumaan. Heinosellla oli paikka myös jakson lopussa, kun Aku Laitinen keskitti ja Heinonen puski rimaa hipoen yli. Reipas alisti ensimmäistä jaksoa kuin poliisit lahtelaista urheilua.

Toisella jaksolla Viikingit tuli vahvemmin kentälle ja ottelu tasoittui. Reippaan maalilla pelannut Salifu Senghore joutui torjuntatöihin. Ensimmäisen vartin aikana Senghore nollasi kahdesti Ayuub Abdin. Etenkin jälkimmäisen Senghore haki komeasti alakulmasta. Myös Max Ehrnrooth joutui pettymään.

Reilun tunnin jälkeen Ehrnrooth onnistui puhkaisemaan kuparisen. Patrik Ahonen keskitti ja Ehrnrooth upotti Viikingit johtoon. Samalla tulokset kuulutukset Uudeltamaalta saivat Viikinkien kannattajien suupielet hymyyn.

Reipas oli kuitenkin kuitata heti perään. Ayob Sadki pyssytti tulisesti ja Denys Pervov joutui venymään pallon yläkulmasta. Hetkeä myöhemmin Teemu Toukonen vapautti kotiyleisön. Lahtelaisen jalkapalloilun ikoni nosti pallon maaliin yli Pervovin liki puolesta kentästä ja tasoitti ottelun.

Reipas oli siirtyä jopa johtoon heti perään. Emil Yildirim tikkasi oikealta laidalta läpi. Hän ajoi röyhkeästi rangaistusalueelle ja pysyi pystyssä pienestä kontaktista huolimatta. Yildirim ampui ja pallo ohitti jo Pervovin, mutta kolahti pystytolppaan. Koko kotiyleisö uskoi jo maalin syntyneen. Pervov poimi lopulta tolpasta kimmonneen pallon syliinsä.

Viikingit kampesi itsensä johtoon noin kymmenen minuuttia ennen loppua. Vuosaarelaisten nopea vastaisku toimi ja Patrik Ahonen kuljetti palloa syvälle Reippaan alueelle. Hän syötti takaviistoon ja Pierre Nlaté viimeisteli vuosaarelaisille tärkeän osuman Salifu Senghoren puikoista.

Reipas sai vielä kirin aikaan. Roope Suonion rajaheitto jäi pyörimään Viikinkien alueelle ja sekä Kasperi Heinonen että Janne Hahl ampuivat molemmat lihamuuriin. Lisäajalla Eetu Sassila ja Teemu Toukonen pelasivat paikan Hahlille, mutta Pervov torjui pallon kulmaksi. Maalia Reipas ei enää onnistunut tekemään ja näin ollen Viikingeillä jäi vielä heidän viimeiseen otteluun mahdollisuus säilymisestä. Petri Järvisen Reipas-ura tuli Kisapuiston syysillassa päätökseen raikuvien aplodejen saattelemana.