perjantai 25. syyskuuta 2020

Otteluraportti: FC Kuusysi - PKKU/2 1-3

Kaunis syksyinen sää helli Kisapuistoa.

FC Kuusysi ja Pallokerho Keski-Uusimaan kakkosjoukkue kohtasivat vauhdikkaassa Kolmosen ottelussa syksyisessä Kisapuistossa. PKKU/2 vei pisteet mukanaan lukemin 3-1. Kuusysin maalin iski Lirinis Haziri. Vieraiden Samuel Leivo iski täyden hatun.

Ottelun alku oli kotijoukkueen. Kyykän vaillinainen prässi puri ja PKKU oli suurissa vaikeuksissa. Lirinis Haziri haastoi rohkeasti laidalla ja ampui viiden minuutin pelin jälkeen. PKKU-vahti Oskari Tikkanen venytti kuitenkin kulmaksi. Vartin kohdalla hyvällä pelipäällä ollut Haziri lopulta onnistui. Hän otti silkinpehmeästi Adedayo Dejin keskityksen haltuun ja sai pienellä liikkeellä jalkansa vapaaksi. Veto painui komeasti yläkulmaan ja Kyykkä johti 1-0.

Maalin jälkeen PKKU sai pelinsä rullaamaan. Milo Jung, Miikka Leinonen ja Viljami Suihkonen pääsivät kukin kokeilemaan, mutta Kyykän maali varjeltui onnella ja Kari Puustisen hyvillä torjunnoilla. Puustinen nollasi myös Samuel Leinon komealla tuplatorjunnallaan.

Jos joskus jalkapallo-ottelussa tulee keskityksen lähtiessä tunne, että aika pysähtyy ja tietää, että pallo on muutaman sekunnin päästä maalissa, tuli tällainen hetki 40. minuutilla. Viljami Suihkonen keskitti ja pallo kaarsi takatolpalle. Samuel Leino tuli paikalle pää edellä syöksyen ja pallo löytyi Kyykän verkosta.

Toisella jaksolla kentällä oli vain yksi joukkue toisen juostessa perässä. PKKU aloitti myllyttämisen heti alussa. Kyykkä ei saanut purettua erikoistilanteita ja PKKU sai näistäkin paikkoja. Milo Jung ampui jakson alussa lyhyen ajan sisään kahdesti volleysta, mutta molemmat tuliset pommit menivät niukasti ohi. Jälkimmäinen toki kimmokkeen kautta.

Reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen Kyykkä teki alkukaudelta tutun tee-peli-itse-vaikeaksi-liikkeen. Vaarattoman näköinen kierrätys puolustuksesta päättyi nopeasti takaiskuun. Pallo kimposi Milo Jungin selästä Samuel Leinolle, joka ampui puolustajan jaloista alakulmaan ja vei vieraat johtoon. Kymmenen minuuttia myöhemmin Leino vielä viimeisteli hattutemppunsa oikealta laidalta.

PKKU:lla oli paikat iskeä lopussa rumatkin lukemat Kyykän hyökätessä riskillä ja puolustuksen lepsuillessa. Kari Puustinen kuitenkin torjui puolenkymmentä vierailijoiden yritystä. Kyykän toisen jakson paras paikka tuli pelistä toisella jaksolla kadonneelle Lirinis Hazirille Burhan Sadikin ja Adedayo Dejin esityöstä.

Näin ollen PKKU/2 lähti Lahdesta kolme pistettä rikkaampana. Kumpainenkin joukkue on sarjapaikkansa varmistanut, eikä ylöspäin ole asiaa. Ensi lauantaina Kuusysi kohtaa Lahden paikalliskamppailussa Nastolan Nopsan.