keskiviikko 16. syyskuuta 2020

Otteluraportti: Kotkan Jäntevä - Järvelän Jäppärä 2-2

 

Kotkan Jäntevän punavalkoinen pelipaita on näyttävä näky.


Kotkan Jäntevä ja Järvelän Jäppärä tasasivat pisteet tiukassa ja vauhdikkaassa ottelussa Kotkassa lukemin 2-2. Kotijoukkueen molemmista maaleista vastasi Niklas Kansa. Jäppärän osumat merkittiin Jaakko Teittiselle ja Miska Leppäsalolle.


Molemmat joukkueet ovat perinteisiä. Monilajiseura Jäppärä perustettiin Kärkölän Järvelässä 1972. Jäntevä puolestaan perustettiin Talvisodan jälkeen itsenäisyyspäivänä 1940. Jäntevä on pelannut myös pääsarjassa ja napannut kertaalleen kaulaansa jalometaleja hopean muodossa 1953. Nyt molemmat joukkueet kamppailevat tiukasti pisteistä Vitosessa.

Ottelu käynnistyi Kotkan urheiluhallissa erittäin vauhdikkaasti. Jäntevä piti palloa ja Jäppärä iski terävästi vastaan. Ensimmäinen maali nähtiin jo reilun kymmenen minuutin jälkeen, kun Jäppärä onnistui. Miska Leppäsalon millintarkka pystysyöttö meni Jäntevän linjasta läpi ja Jaakko Teittinen pääsi Jäntevä-kassari Oliver Höferin kanssa nokikkain. Teittinen ampui, Höfer torjui ja pallo kimposi Teittisen kautta maaliin. Teittisen oikea-aikainen sijoittuminen vei vieraat johtoon.


Jäntevä lisäsi painetta tappioasemassa, mutta Jäppärä kesti. Jonas Nieminen nollasi vuorollaan kotkalaisia, mutta jakson puolivälissä hän joutui antautumaan. Aki Petteri Haataja pelasi Niklas Kansan läpi ja hän sijoitti ottelun tasoihin.


Ottelu jatkui vauhdikkaana. Jäntevän Vilho Luoto pääsi huippupaikkaan, mutta Jonas Nieminen torjui. Hetkeä myöhemmin toisessa päässä Joose Lehtonen laittoi tulisen vapaapotkun niukasti ohi. Aivan jakson lopussa Jäntevän Miska Suikki osui vielä yläputkeen, mutta tauolle lähdettiin 1-1-tasatilanteessa.

Toisen jakson alkuun Jäppärä tuli vahvasti. Teemu Virtasen kaukolaukaus kiersi ja kiersi, mutta jysähti lopulta Jäntevän tolppaan. Tolpan lisäksi Jäppärä sai muutaman maukkaan puskupaikan, mutta kotijoukkue kesti. Samalla Jäppärän tilapäinen huoltaja Olli Kauppila joutui useasti huoltohommiin, sillä Jäppärän riveihin alkoi muodostua aukkoja kuin von Döbelille.


Jäppärä kuitenkin onnistui siirtymään toistamiseen johtoon. Joose Lehtosen vapaapotku jäi pyörimään Jäntevän maalin edustalle ja lopulta Miska Leppäsalo venytti verkon usean Oliver Höferin torjunnan jälkeen. Jäppärä teki jo toisen tahtomaalin.


Jakson puolivälissä Jäntevä onnistui jälleen tasoittamaan. Patrik Tolmusen kulma tuli suoraan Niklas Kansan jalkaan. Kansa jatkoi pelivälineen maaliin ohi hyvin torjuneen Jonas Niemisen. Jäppärän Jimi Aakala oli heti perään onnistua Jesse Leppäsalon esityöstä, mutta Oliver Höfer venyi torjuntaan.


Ottelun loppua kohden molemmat joukkueet hakivat voitto pienellä riskillä ja se puolestaan avasi paikkoja molemmille. Parhaat paikat tulivat Jäppärän Jaakko Teittiselle ja Jäntevän Eino Huuskolle. Teittinen pääsi liukumaan takatolpalle Jimi Aakalan ja Jesse Leppäsalon esityöstä, mutta pallo meni niukasti ohi. Huusko puolestaan karkasi yksin läpi, mutta Jonas Nieminen torjui läpiajon varmasti.


Näin ollen pisteet tasattiin lukemin 2-2. Jäppärällä on vielä teoreettiset mahdollisuudet nousuun, mutta päivän tasapeli vaikeutti kärköläläisten nousuhaaveita paljon. Jäntevä puolestaan taistelee sarjapaikastaan verisesti ja tämän päiväisillä otteilla kotkalaiset tulevat vielä napsimaan riittävät pisteet.

1 kommentti:

  1. Erittäin hyvä raportti, terveisin jäntevän koutsi joka ei peliä nähnyt

    VastaaPoista